Κ. Αρβανίτης: κάλεσμα στη συνεδρίαση της GUE για εκστρατεία κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία με μπαράζ ψηφισμάτων

“Εκστρατεία κατά του πολέμου”

Δήλωση – κάλεσμα του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη στη συνεδρίαση της GUE/NGL για μπαράζ ψηφισμάτων για να μη γίνει η Συρία και πάλι πεδίο μαχών.

Αναλυτικά:

“Σήμερα, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε να επιχειρεί εναντίον των Κούρδων της βορειοανατολικής Συρίας. Εναντίον ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, στην οποία εισβάλλει απροκάλυπτα και χωρίς καν προσχηματική αφορμή, ύστερα από την αλλοπρόσαλλη στάση ανοχής του Αμερικανού προέδρου που έλυσε τα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν.

Μια καταγγελία, όσο μαζική κι αν είναι, δεν είναι αρκετή για τον πόλεμο που φέρνει πάλι η Τουρκία στο κατώφλι μας. Η νέα πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης επιδιώκει να αφανίσει το κουρδικό στοιχείο και να πλασαριστεί, για άλλη μια φορά ως ο κεντρικός παίκτης σε ένα θέατρο επιχειρήσεων που σημαίνει μόνο δεινά για όλους τους εμπλεκόμενους. Ακόμα και τον ίδιο τον τουρκικό λαό. 

Μια καταγγελία δε μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να σταματήσουμε τον πόλεμο, προτού αυτός γεννήσει και πάλι νεκρούς, ξεσπιτωμένους, πρόσφυγες, τη νέα στρατιά των απόκληρων της “πολιτισμένης” Ευρώπης.

Το καθήκον μας, σήμερα, είναι να κινητοποιήσουμε τους πολίτες των χωρών μελών της Ένωσης, ώστε να απαιτήσουν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία. Και την ανάληψη των ευθυνών της κουρασμένης και απρόθυμης ηπείρου μας. Για τις πράξεις της. Και τις παραλείψεις της. Που οδηγούν, συγκλινόμενες στο ίδιο αποτέλεσμα. Τον ανθρώπινο πόνο.

Από την πλευρά μας, προτείναμε στη GUE/NGL να ξεκινήσουμε εκστρατεία έκδοσης ψηφισμάτων για το ζήτημα και καλούμε όλες τις προοδευτικές φωνές στο Ε/Κ να καταγγείλουν το έγκλημα που συντελείται.”

Δείτε ακόμα: «Παράνομη και επικίνδυνη η τουρκική επέμβαση στη Συρία»: Η παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί