Η Κούβα τίμησε και πάλι τον Νίκο Καζαντζάκη

Για τέταρτη φορά η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) διοργάνωσε στην Alliance Française εκδηλώσεις για το μεγάλο Κρητικό στο Σαντιάγο (30 Σεπτεμβρίου) και Αβάνα (2 Οκτωβρίου). 

Ενώπιον πολλών μαθητών, φοιτητών, καθηγητών, καλλιτεχνών και Γάλλων, Ελλήνων, Κυπρίων και Βουλγάρων διπλωματών ο Γιώργος Στασινάκης παρουσίασε το έργο, τη σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη και τις σχέσεις του με τη Γαλλία.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ανακάλυψαν το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φιλοσοφική του σκέψη, τις σχέσεις του με τον κομμουνισμό και την επιρροή του στη Λατινική Αμερική. Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σαντιάγο ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν διπλώματα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού.

Χάρη στη σημαντική βοήθεια της Alliance Française, της Ελληνικής Πρεσβείας και των τοπικών υπευθύνων της ΔΕΦΝΚ οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Αβάνα, 2 Οκτωβρίου

Η Πρέσβης της Ελλάδας, ο δεύτερος της Ελληνικής Πρεσβείας, ο διευθυντής της Alliance Française, ο Πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ, η Πρέσβης της Βουλγαρίας και
ο επιτετραμμένος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί