Γ. Μπαλάφας: Το σκάνδαλο Novartis το έχει παραδεχθεί και ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η ουσία, που είναι το σκάνδαλο της διασπάθισης από τα κρατικά ταμεία πολλών δισεκατομμυρίων, μέσω της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, δεν θα μπορούσε να τελεστεί χωρίς υπουργική υπογραφή. Και την ύπαρξη σκανδάλου την έχει αποδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Μπαλάφας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Για την χθεσινή απόφαση στη Βουλή για Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Novartis, o Γ. Μπαλάφας τόνισε:

«Χθες κατατέθηκε στη Βουλή συγκεκριμένο έγγραφο που εστάλη από το FBI, στις 23.1.2018, στο οποίο αναφέρεται επί λέξη: “Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα: Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αντώνιος Σαμαράς, Ιωάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.” Με βάση, λοιπόν, και αυτές τις πληροφορίες, όπως εξάλλου και την αρχική καταγγελία του FBI με την οποία έγινε γνωστό στην Ελλάδα το σκάνδαλο, ξεκινήσαμε τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η ουσία, που είναι το σκάνδαλο της διασπάθισης από τα κρατικά ταμεία πολλών δισεκατομμυρίων, μέσω της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, δεν θα μπορούσε να τελεστεί χωρίς υπουργική υπογραφή. Και την ύπαρξη σκανδάλου την έχει αποδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Σε σχέση με την χθεσινή απόφαση για Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή για παρέμβαση στην δικαιοσύνη του Δ. Παπαγγελόπουλου, η δήθεν, δηλαδή, σκευωρία, το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι πρόκειται για αναπόδεικτες καταγγελίες. Πού ήταν, όμως, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς χθες;  Ο κ. Σαμαράς που ήταν και ο βασικός μηνυτής; Είναι πρωτοφανής η απουσία τους κατά την διάρκεια της διαδικασίας και το μόνο που αποδεικνύει, όπως τόνισε και ο Α. Τσίπρας, είναι την πολιτική δειλία τους. Μία πολιτική δειλία που ενισχύεται από την απόσυρση της μήνυσης ενάντια στον ίδιο τον Α. Τσίπρα. Είναι επίσης, αξιοσημείωτο ότι υπήρξαν βουλευτές από τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ (Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ) που δεν ψήφισαν για την σύσταση της επιτροπής. Εμείς πιστεύουμε ότι πρόκειται για δήθεν σκευωρία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό σύντομα θα αποδειχθεί.»


Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί