Έκοψαν την αποθεραπεία στο εξωτερικό της 8χρονης Αλεξίας

Στην Ελλάδα, αντί της Γερμανίας, όπως ζητούν οι γονείς της, θα συνεχιστεί η θεραπεία της οκτάχρονης Αλεξίας Σαμαρτζή η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ανήμερα του περασμένου Πάσχα, σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου.

Οι γονείς της Αλεξίας, όπως έχουν δηλώσει, επιθυμούν το παιδί τους να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στη Γερμανία προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού τους. Όμως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα, απορρίπτοντας το αίτημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια «πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού».

Οι γονείς της 8χρονης δηλώνουν αντίθετοι με την συγκεκριμένη απόφαση και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ως προς αυτό ο υπουργός είπε πως «εγώ δέχθηκα τον πατέρα και μίλησα μαζί του και το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία αυτού του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας. Προφανώς πάντα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός ο οποίος και έχει δώσει εντολή για να υπάρχει και η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά όπως είναι αυτά μικρών παιδιών».

tvxs

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί