Αλ. Χαρίτσης: Τα άδεια έδρανα μαρτυρούν την υπεκφυγή της ΝΔ από το σκάνδαλο που κόστισε δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία

«Η πρωτοφανής εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων θα ακολουθεί την κυβέρνηση της ΝΔ σε όλη τη θητεία της»

“Αποδείχτηκε περίτρανα χτες στη Βουλή ποιος λέει κάτι και το εννοεί και ποιος υπεκφεύγει και απουσιάζει”, τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο, με θέμα τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis

“Χτες γίναμε μάρτυρες μια πρωτοφανούς εικόνας στην ελληνική Βουλή, αφού ενώ διεξαγόταν η διαδικασία συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής για κακουργήματα, είδαμε όλα τα υπουργικά έδρανα άδεια”, εξήγησε ο Αλ. Χαρίτσης, και συμπλήρωσε: “Η εικόνα αυτή δεν τιμά  ούτε το κοινοβούλιο, ούτε την κυβέρνηση της ΝΔ”.

“Έγινε μια πολύωρη συζήτηση κατά την οποία ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ο Αλ. Τσίπρας και οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι ανέδειξαν την προσπάθεια της κυβέρνησης Ν.Δ. να υπεκφύγει από το πραγματικό σκάνδαλο που κόστισε δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Και τόνιζαν ότι όταν κάποιοι μιλούσαν για σκευωρία, εμείς υποστηρίζαμε ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί ένα τεράστιο διεθνές σκάνδαλο”, δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης.

“Η Ν.Δ. προσπαθεί να στήσει σκευωρία και προανακριτική, αλλά ταυτόχρονα εξαφανίστηκε από τη Βουλή”

“Και τώρα, ενώ βρισκόμαστε εν μέσω  της διερεύνησης του σκανδάλου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να στήσει σκευωρία. Και ενώ επιχειρεί να συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή για έναν υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ όλα αυτά απουσιάζει από τη Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας”, επισήμανε. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε: “Είναι φανερό ότι από την κυβέρνηση λείπει το πολιτικό θάρρος και σθένος και ότι χρησιμοποιούν την προανακριτική ως μέσο για να λύσουν τα εσωκομματικά τους ζητήματα. Τα άδεια βουλευτικά έδρανα είναι μια εικόνα που δεν έχουμε ξαναζήσει μεταπολιτευτικά”.

Αναφορικά με την εξέλιξη του σκανδάλου Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι “το σκάνδαλο βρίσκεται υπό διερεύνηση”, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων για πιθανή απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα απάντησε: “Δεν είμαστε δικαστές για να διερευνήσουμε την υπόθεση. Γι’ αυτό υπάρχει η διάκριση των  εξουσιών, εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και περιμένουμε να ολοκληρώσει την έρευνα της”.

“Εμείς ξεκινήσαμε τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis”

Ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε: “Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση νιώθει πολύ άβολα να συζητήσει στη βάση του πραγματικού σκανδάλου. Αντιθέτως, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να κινηθεί ρεβανσιστικά απέναντι στους αντιπάλους της. Εμείς χθες αναδείξαμε ότι η  Ν.Δ. δεν πιστεύει ότι υπάρχει σκευωρία,  γι’ αυτό δεν είχε και το θάρρος να εμφανιστεί στη Βουλή. Πρόκειται για σκάνδαλο που άφορα το φάρμακο, άφορα δηλαδή ανθρώπινες ζωές και ο Έλληνας πολίτης έχει την απαίτηση να γνωρίζει τι συνέβη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ξεκίνησε τη τη διερεύνηση της υπόθεσης και στη χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάσαμε στοιχεία για το πώς εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη”.

“Είχαμε απέναντί μας ένα πανίσχυρο σύστημα και θύλακες εξουσίας”

Και κατέληξε: “Η κρίση στη χώρα μας ήταν πέρα από οικονομική και κοινωνική,  μια κρίση εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ανατρέψει αυτό το δεδομένο, ενώ απέναντι της είχε ένα πανίσχυρο σύστημα και θύλακες εξουσίας οι οποίοι προσπάθησαν να πολεμήσουν αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις πραγματικές πτυχές αυτού του τεράστιου σκανδάλου και αυτό ακριβώς θα κάνουν και οι βουλευτές μας στην προανακριτική”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί