Ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών έτρεξε στον 5ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών έτρεξε στον 5ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης για τη δωρεά οργάνων. Δεκάδες φίλοι του συλλόγου, με πίστη στην αξία της Ζωής στάθηκαν δίπλα στους εκπροσώπους του στην εκκίνηση. Η αγωνία ήταν να τερματίσουν. Και το καταφέραν όλοι!
Μικροί (ακόμα και μερικών μηνών!) και μεγάλοι, αθλητές αλλά και άνθρωποι που έκαναν επίκυψη τελευταία φορά στην Τρίτη λυκείου (!), με τα διακριτικά του συλλόγου στο στήθος και κυρίως με το μυαλό στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που είναι στις λίστες για μεταμόσχευση και περνούν τη ζωή τους περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο, έτρεξαν στη πλειοψηφία τους στη διαδρομή των 5χλμ.

Το περίπτερο του συλλόγου επισκέφτηκαν ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, οι μαραθωνοδρόμοι Γιάννης Ζερβάκης και Νικόλας Αρμένης, οι αθλητές του Σ.Α.Ν. Μάριος Μαρκόπουλος, Ιωάννης Μανίκας, Μπενάρντ Πρίφτι, Ιωάννης Αποστολάκης, Κατερίνα Πρατσινάκη, Ρουσσέτος Δρόσος και ο προπονητής στίβου Αντώνης Καλπουζάνης, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας για όλους, η επίσκεψη μιας μητέρας που δώρισε τα όργανα του γιου της, όταν αυτός κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός, ενώ νοσηλευόταν σε Μ.Ε.Θ.
Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται:

Η εμπειρία ηταν μοναδική!

Η φιλοξενία των διοργανωτών υποδειγματική και τους ευχαριστούμε πολύ! Όπως ευχαριστούμε από καρδιάς όσους στήριξαν τη συμμετοχή μας. Το Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης “Mesogeios”, την Nephron, τον φούρνο Επιούσιο, το Οινοποιείο Δουλουφάκη, την Κωνσταντίνα Χριστάκη και τους εθελοντές μας που είναι πάντα κοντά μας.

Όλοι εμείς, η ομάδα του Συλλόγου Αθλούμενων Νεφροπαθών ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες δράσεις μας, με την ευχή και την ελπίδα η ενημέρωση για τη Δωρεά Οργάνων να φτάσει σε κάθε σπίτι και κάθε μέρα που περνά οι λίστες αναμονής για μεταμόσχευση να μικραίνουν.

Ενημερωθείτε και δείτε τις δράσεις μας στο www.san.gr και στην σελίδα στο Facebook: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί