Με το ΔΣ και τους εργαζόμενους του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ο Μ. Συντυχάκης

 Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 7/10 συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ με το ΔΣ και τους εργαζόμενους του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη”. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης που αλλάζει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και καταργεί το ίδιο το περιεχόμενο και το μοντέλο λειτουργίας του. H αντιπροσωπεία παρακολούθησε την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη εργαζομένων και γονέων στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ που προηγήθηκε της συνάντησης.

 Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στη διαχρονική δράση του ΚΚΕ να αναδείξει το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και τις αιτίες που το γεννούν.  Επιπλέον, ανέδειξε πως μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αλλά και πρόταση για την ενίσχυση στεγνών προγραμμάτων, με επίκεντρο την πρόληψη και τη θεραπεία, την προσπάθεια στήριξης και επανένταξης, για αυτό και είναι διαχρονικά δίπλα στο ΚΕΘΕΑ και στηρίζει το έργο του. Άλλωστε είναι γνωστό πως χιλιάδες μέσα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ μπόρεσαν να αλλάξουν τη ζωή τους και από το δρόμο των ναρκωτικών βρέθηκαν ξανά στο δρόμο της κοινωνικής ζωής και δράσης.

Στην συνέχεια σημείωσε πως η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την πολιτική υποβάθμισης των προγραμμάτων πρόληψης, απεξάρτησης κι επανένταξης με σκοπό τη γενίκευση μιας πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος και υπονόμευσης της πρόληψης. Μέρος αυτής της πολιτικής είναι και η υποστελέχωση των δομών θεραπείας, όπως το ΚΕΘΕΑ, η υποχρηματοδότηση, η δυσκολία να ανοίξουν νέες μονάδες εκεί που υπάρχουν ανάγκες. Για τις οδυνηρές τροποποιήσεις η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το έδαφος στρωμένο από τις προηγούμενες. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τη νομιμοποίηση των ιδιωτών να ανοίγουν μαγαζάκια «πρόληψης και απεξάρτησης», τους χώρους εποπτευόμενου θανάτου, τη διάδοση της ναρκω-κουλτούρας κι ένα κάρο αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους που βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στους μισθούς πείνας και τα πετσοκομμένα δικαιώματα.

Έτσι η ΠΝΠ αποτελεί νομοθετική πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου που το δρόμο τον έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ευθεία βολή στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ βάζει αφού καταργεί το αυτοδιοίκητο και μετατρέπει τον οργανισμό σε υποστηρικτική δομή των προγραμμάτων «υποκατάστασης» του ΟΚΑΝΑ. Από την άποψη αυτή η ΠΝΠ αποτελεί αιτία πολέμου.

 Κλείνοντας ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν όχι μόνο να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ και των εργαζόμενων του ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τόσο στο κοινοβούλιο με πρωτοβουλίες, ήδη κατατέθηκε ερώτηση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά κυρίως με τις δυνάμεις του μέσα στην κοινωνία και τη νεολαία που θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για να μην εθιστεί η νεολαία στη λογική ότι υπάρχουν και καλές ουσίες. Τέλος, το κλιμάκιο δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση, συμβολή και παρουσία στην κινητοποίηση που θα γίνει και στο Ηράκλειο, αύριο Τετάρτη 9/10 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στα πλαίσια πανελλαδικών δράσεων ενάντια στην ΠΝΠ, και την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί