Ο Αλέξης Τσίπρας για τη Novartis: Δικαιοσύνη ζητά ο λαός- Εσείς θάβετε το σκάνδαλο, με ρεβανσισμό (βίντεο)

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση «για το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Novartis»:

«Στην ουσία, το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Το πρόβλημά της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα αλλά και αληθινή δικαιοσύνη στη χώρα μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι δυο φορές δειλός ο Μητσοτάκης, γιατί δεν τολμάει να παραπέμψει εμένα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Μ εξαιρείτε για να γλιτώσετε τον πολιτικό διασυρμό. Αυτή η δειλία σας σας καθιστά δυο φορές φαιδρούς.

«Εφόσον επέλεξε τη σημερινή διαδικασία η απουσία του συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία. Είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να είναι εδώ για να ακούσει αυτόν που κατονομάζει εδώ και μήνες ως Ρασπούτιν . Τουλάχιστον να τον ακούσει και αναλάβει την ευθύνη για μια διαδικασία πολιτικού ρεβανσισμού. Αλλά αν είναι μια φορά δειλός γιατί παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κ. Σαμαρά, θα έλεγα ότι είναι δυο φορές δειλός γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Σας έπιασε ο πόνος, η μεγαθυμία, ο πολιτικός πολιτισμός; Όχι βέβαια. Για να γλιτώσετε τον πολιτικό διασυρμό και τον διεθνή εξευτελισμό, γι αυτό με εξαιρείτε και γι αυτό είστε δυο φορές δειλοί», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Παρότι δεν στραφήκατε εναντίον μου προσωπικά, είναι προφανές ότι στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά. Διότι, ας μην γελιόμαστε, το πρόβλημά σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος, εκείνος είναι το εξιλαστήριο θύμα. Τo πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά».

«Η συμμετοχή μας στην προανακριτική θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθουν όλοι οι πολίτες πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός. Ένας μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουν πιο ακριβά τα φάρμακά τους, ενώ τους κόβατε μισθούς και συντάξεις», έστειλε σαφές μήνυμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε για πολιτική δειλία τον Κυρ. Μητσοτάκη που απουσίαζε (όπως και σύσσωμη η κυβέρνηση) από τα έδρανα της Βουλής.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να παραπέμψει -για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου- έναν πρώην Υπουργό σε ειδικό δικαστήριο, όχι γιατί έχει κάποια ένδειξη σκανδάλου, αλλά γιατί είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis, «δηλαδή το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης των τιμών του φαρμάκου από στελέχη των δικών σας κυβερνήσεων, προκειμένου να ευνοηθεί μια πολυεθνική, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί