Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου: «Η διαχείριση του Πολιτιστικού να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο»

“Να μην πληρώσει άλλο τα «σπασμένα» των εργολάβων ο Ηρακλειώτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, σχετικά με το χθεσινό δημοτικόι συμβούλιο.

Δείτε: Πολιτική ήττα Λαμπρινού με ηχηρό «όχι» στη λευκή επιταγή προς τη ΔΕΠΑΝΑΛ, με το αμαρτωλό παρελθόν

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

H υποκρισία σε όλη της το μεγάλό στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο! Αφού κατατέθηκε πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να φύγει η διαχείριση του Πολιτιστικού  Κέντρου από τη ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ και να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού αρνήθηκαν άπαντες η πρόταση αυτή να γίνει θέμα συζήτησης, αμέσως μετά άρχισαν να «προβληματίζονται» παλιοί και νέοι «σωτήρες» του Ηρακλείου, για το αν το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο της ΔΕΠΑΝΑΛ και κατ’ επέκταση του ΠΣΚΗ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει διαχρονικά τονίσει τον κίνδυνο τη λειτουργία του ΠΣΚΗ να την επωμιστούν εξ ολοκλήρου τα λαϊκά στρώματα όπως έχουν επωμιστεί ήδη τα υπέρογκα ποσά για την κατασκευή του (πάνω από 50εκ €).  Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, με 5εκ ευρώ από το δημοτικό ταμείο, δηλαδή από τα χρήματα του Δημότη, για την αγορά εξοπλισμού του ΠΣΚΗ, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τον κίνδυνο αυτό.

Η Δημοτική Αρχή (Λαμπρινού-Σισαμάκη), όπως και οι προηγούμενες, έχει επιλέξει να μετατρέψει τον Δήμο σε επιχειρηματία του πολιτισμού δίνοντας κατασκευή και λειτουργία του ΠΣΚΗ στη ΔΕΠΑΝΑΛ. Μια επιλογή που όπως ομολογεί η ίδια η οικονομοτεχνική μελέτη της ΔΕΠΑΝΑΛ ενέχει επιχειρηματικό ρίσκο, καθώς η δραστηριότητα του ΠΣΚΗ ως επιχειρηματική πλέον δραστηριότητα, για να κριθεί επιτυχημένη θα πρέπει να ανταπεξέλθει στους κανόνες του ανταγωνισμού της αγοράς.

Η ανάγκη λοιπόν για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, έρχεται να καλύψει το πρώτο κομμάτι του επιχειρηματικού ρίσκου του Δήμου και όχι τις ανάγκες σε καλλιτεχνική δημιουργία και ψυχαγωγία εκείνου που πληρώνει, δηλαδή του Ηρακλειώτη.

Για όποιον πραγματικά αγωνιά το κόστος λειτουργίας του ΠΣΚΗ να μην πέσει εξολοκλήρου στις πλάτες του λαού της πόλης, είναι μονόδρομος η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι η λειτουργία του ΠΣΚΗ πρέπει άμεσα να περάσει στον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα να διεκδικηθεί όλη η απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για τον εξοπλισμό και συνολικά τη λειτουργία του ΠΣΚΗ.  Η πρόταση αυτή πάει κόντρα στην πολιτική που θέλει τον πολιτισμό ως ακριβό εμπόρευμα για λίγους. Πάει κόντρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και των προηγούμενων που υπηρετούν αυτή τη λογική. Είναι όμως η μοναδική που μπορεί να αποτρέψει επιπλέον βάρη στο εισόδημα του Ηρακλειώτη, αλλά και την πλήρη παράδοση του ΠΣΚΗ σε ΜΚΟ και ιδιώτες.

Το ποιοι επιθυμούν να πάνε κόντρα με την κυβέρνηση, τις διάφορες ΜΚΟ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε καθαρά, όταν στην πρόταση μας Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση έγιναν ένα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί