Καλύπτει τον Μπογδάνο η αστυνομία – Επικήρυξαν με 2.000 ευρώ τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το πρωί της Δευτέρας σε σχέση με τη φωτογραφία της κλωτσιάς που φαίνεται να δίνει διαδηλωτής του ΠΑΜΕ σε αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο.

Το πρωτοφανές και απαράδεκτο δημόσιο «δώσιμο» των στοιχείων του διαδηλωτή από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Περισσού που έκανε λόγο για «χαφιεδικές πρακτικές», ενώ πολλές ήταν οι ανακοινώσεις φορέων εναντίον της ενέργειας του βουλευτή να πει δημόσια το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και πολιτικά στοιχεία του διαδηλωτή.

Δείτε: Καταγγελία του ΚΚΕ για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων διαδηλωτή από τον Μπογδάνο

Ένας σεσημασμένος ακροδεξιός, με συμπεριφορά χαφιέ!

Ωστόσο, ενώ η κοινή γνώμη καταφέρονταν εναντίον της κίνησης του Μπογδάνου, η ελληνική αστυνομία με ανακοίνωσή της, έσπευσε εμμέσως πλην σαφώς να παρέχει «κάλυψη» στον βουλευτή, καθώς τα στοιχεία που έδωσε φαίνεται πως… έπιασαν τόπο.

Στην ανακοίνωση η ΕΛΑΣ φαίνεται πως αποδέχεται τον ρόλο του φύλακα αγαλμάτων, ενώ υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά αστυνομικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού».

Χρήσιμες οι… υπηρεσίες του κ. Μπογδάνου λοιπόν.

Παράλληλα με όλα αυτά όμως, «έτρεχε» και μια διαδικτυακή επικήρυξη 2.000 ευρώ / κεφάλι για τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ από την πρώην πολιτεύτρια της ΝΔ και διαβόητης διαδικτυακής ακροδεξιάς περσόνας, Χριστίνας Σιδέρη και την οργάνωση Εθνική Αλληλεγγύη.

«Λοιπόν βρήκαμε τον ένα. Πάμε τώρα όλοι μαζί και γι’ αυτούς. Η Εθνική Αλληλεγγύη δίνει ως επιβράβευση 2.000 ευρώ σε όποιον μας φέρει αποδεδειγμένες πληροφορίες για το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση των μελών του ΠΑΜΕ που κλωτσάνε τον αστυνομικό», αναφέρει σε ανάρτησή της η Χριστίνα Σιδέρη.

Θα μπορούσε κανείς στο σημείο αυτό να πει και τη γνωστή φράση «άξιος ο μισθός του», όμως στην περίπτωση του Κ. Μπογδάνου είναι εξαιρετικά πιθανό οι υπηρεσίες να προσφέρθηκαν «δωρεάν», απλά και μόνο για την ηδονή που μάλλον τού προσέφερε το «δώσιμο».

Κουτί Πανδώρας

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί