Η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο (live)

(Τρίτη 8/10/19: κενά τα υπουργικά έδρανα, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι δεν εμπλέκεται καθόλου στη διαδικασία που είναι «αποκλειστικά κοινοβουλευτική» – «H απουσία Μητσοτάκη από τη Βουλή συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας)

Δείτε: Ο Αλέξης Τσίπρας για τη Novartis: Δικαιοσύνη ζητά ο λαός- Εσείς θάβετε το σκάνδαλο, με ρεβανσισμό (βίντεο)

Με μυστική ψηφοφορία, που αναμένεται να διεξαχθεί αργά απόψε, θα ολοκληρωθεί η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση «για το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Novartis».

Η συζήτηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης:

Τι ισχυρίζεται η ΝΔ κατά την προσπάθεια συσκότισης του σκανδάλου Novartis

Η ΝΔ, σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το πραγματικό σκάνδαλο, προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για 4 αδικήματα: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

  Όπως σημείωσε ο πρώτος αγορητής εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, η πρόταση της ΝΔ βασίζεται στις καταθέσεις, του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, της αντιεισαγγελέως Εφετών, πρώην Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης βασίζεται σε φερόμενη ρήση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση Νοβάρτις, καθώς και σε δήλωσή του, ως αναπληρωτή Δικαιοσύνης τον Φεβρουάριο του 2018, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Ο βουλευτής επισήμανε ταυτόχρονα ότι ο κατάλογος με τα ως άνω αδικήματα, μένει ανοιχτός, και ως προς τα αδικήματα και ως προς τα πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται στην επιχείρηση και προσπάθεια χειραγώγησης εισαγγελικών λειτουργών για την υπόθεση Novartis, που ενδεχομένως να αποτελεί ένα μόνο μέρος πιθανού παραδικαστικού κυκλώματος. «Ξεκαθαρίζουμε από τώρα, το κατηγορητήριο είναι ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαδικασίας και για άλλα αδικήματα, αν υπάρξουν στοιχεία για περαιτέρω παρεμβάσεις και για άλλα πρόσωπα. Αυτή είναι η θεσμικότητα. Ενώ εσείς επιλέξατε με τρεις μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων να σύρετε 10 πολιτικά πρόσωπα στη Δικαιοσύνη, και μάλιστα με καταθέσεις που βγήκαν ψευδείς, εμείς ερχόμαστε με στοιχεία και επαρκές αποδεικτικό υλικό που δεν στηρίζεται σε κουκουλοφόρους μάρτυρες αλλά σε πρώην συναδέλφους τού πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, δύο εισαγγελικούς λειτουργούς», ανέφερε ειδικότερα ο εισηγητής της ΝΔ.

O Θ. Πλεύρης αναφέρθηκε εκ προοιμίου στις δύο καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών, δηλαδή τις καταγγελίες της αντεισαγγελέως Εφετών, πρώην Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή. Ιδίως για τη κ. Ράικου, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η κατάθεσή της είναι ο πρώτος πυλώνας των αποδείξεων, των επαρκών ενδείξεων. Επισήμανε δε την παραίτησή της, το 2017 μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, με την καταγγελία ότι δεν θα γίνει Ιφιγένεια σε παρεμβάσεις στο έργο της από επίορκους κρατικούς λειτουργούς και ισχυρά συμφέροντα. Ο Θανάσης Πλεύρης αναφέρθηκε και στην κατάθεση της το 2019 για επισκέψεις της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, για τηλεφωνήματα που δέχθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο και που σύμφωνα με την κ. Ράικου την πίεζε να στείλει τον φάκελο της Novartis στη Βουλή και μάλιστα με απειλή. «Αυτό και μόνο ήταν βάσιμος λόγος για προκαταρκτική εξέταση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

   Αντίστοιχη επίκληση έκανε ο κ. Πλεύρης και στην κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή για τον οποίο, σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη, ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε δηλώσει, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, το 2016, ότι είναι «ο πιο ικανός, έντιμος και αδάμαστος εισαγγελέας».

Η σχετική πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναμένεται να υπερψηφιστεί –τουλάχιστον– από τους βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ θα προηγηθεί αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά για την υπόθεση Novartis, δηλαδή το αν πρόκειται για υπαρκτό σκάνδαλο ή μια πολιτική σκευωρία όπως ισχυρίζεται η ΝΔ.

Κενά έδρανα, κενή δημιουργία εντυπώσεων

Σημειώνεται ότι, η κυβέρνηση, για να καταδείξει ότι δεν εμπλέκεται καθόλου σε αυτή τη διαδικασία που είναι αποκλειστικά κοινοβουλευτική δεν εκπροσωπείται με υπουργούς στα υπουργικά έδρανα. Πράγμα που σημαίνει ότι τα έδρανα θα παραμείνουν κενά ως κίνηση συμβολισμού.

“Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για ρεβανσισμό και λιποταξία. Τον κατηγόρησε γιατί δεν καταλαβαίνει τις αρχές της δημοκρατίας”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, επιχειρώντας να απαντήσει στην αναφορά του Αλ. Τσίπρα ότι ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «το έβαλαν στα πόδια και αποδεικνύονται ρεβανσιστές και δειλοί».

“Η μη υπογραφή της πρότασης όσο και η απουσία του από τη σημερινή διαδικασία και όλων των υπουργών, αποτελούν απόδειξη προσήλωσης στις αρχές της δημοκρατίας και σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών”, ισχυρίστηκε ο Σπήλιος Λιβανός και τόνισε: “η ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας είναι ιερή για τη δική μας παράταξη. Δεν είναι για εσάς, απ΄ό,τι φαίνεται. Είναι ιερό για εμάς και το Σύνταγμα το οποίο θα έπρεπε να διαβάσει ο κ. Τσίπρας, και λέει ότι μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”.

Σπ. Λάππας: Θέλετε να συσκοτίσετε και να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, κατηγορώντας την για προσπάθεια συσκότισης του υπαρκτού μεγάλου σκανδάλου για τη Novartis, όπως είπε, με τη κατάθεση πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

   «Στο ερώτημα ‘σκευωρία ή σκάνδαλο;’ δεν εκστομίζετε τη λέξη ‘σκάνδαλο’», σημείωσε ο κ. Λάππας απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και κάλεσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν αν υπάρχει ή δεν υπάρχει σκάνδαλο.

   «Αυτό που θέλετε να κρύψετε, είναι να μην μιλά η Βουλή και να μην καταλαβαίνει ο κόσμος ότι η Novartis είναι το υπ’ αριθμό ένα σκάνδαλο στο χώρο της υγείας. Αυτό θέλετε να κρύψετε. Να μην μιλά η Βουλή και να μην κατανοεί η κοινωνία τι έγινε στην υγεία. Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρει η Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

   Παράλληλα, απέρριψε όλο το σκεπτικό της πρότασης της ΝΔ για τα αδικήματα κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, επισημαίνοντας ότι η κατηγορία για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία καταρρέει από την απόφαση του Αρείου Πάγου που θεωρεί φερέγγυους τους προστατευόμενους μάρτυρες.

   Πρόσθεσε ακόμα, ότι ο εισαγγελέας κ. Αγγελής, όταν έθεσε στο αρχείο τις μηνύσεις Σαμαρά και Βενιζέλου, τόνιζε πως “και μόνο η καταγγελία με αναφορές κατά πολιτικών προσώπων αρκεί στον εισαγγελέα για να στείλει στη Βουλή την δικογραφία».

    «Η Τουλουπάκη τι έπρεπε να κάνει όταν είχε τρεις καταθέσεις και έγγραφο από το FBI;» σημείωσε ο κ. Λάππας.

   «Δύο χρόνια μετά η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ράϊκου θυμήθηκε πιέσεις που της είχαν ασκηθεί. Εμείς σας προκαλούμε να ζητήσετε όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της εισαγγελέας κ. Ράϊκου – και του κ. Παγγελόπουλου. Εμείς τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε ή να φοβηθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

   Ακόμα, επικαλέστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που είχε διερευνήσει το θέμα της διαφθοράς στο χώρο της υγείας την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τις καταθέσεις κορυφαίων στελεχών, οι οποίοι είχαν επιβεβαιώσει το σκάνδαλο και τι κόστισε στη χώρα, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Διαφθοράς, Γιώργος Σούρλας.

   «Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, το 2013 μίλησε για ‘γκρίζες ζώνες’ και ‘διαφθορά που έπιασε ταβάνι’, έστειλε τις δικογραφίες στις εισαγγελικές αρχές, αλλά δεν διερευνήθηκαν», υπογράμμισε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε:

   «Τον Φεβρουάριο του 2018, όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή για Σαμαρά και Βενιζέλο, γιατί δεν κάνατε τίποτα και το θυμηθήκατε 18 μήνες μετά. Γιατί δεν κάνατε τότε αίτηση για προανακριτική; Το κάνετε σήμερα για να συσκοτίσετε και να αποπροσανατολίσετε τη κοινή γνώμη, για ένα σκάνδαλο που διερευνάται σε πολλές χώρες. Στο ίδιο το πόρισμα του FBI, υπάρχουν καταθέσεις εισαγγελέων που μιλάνε για διαφθοΡά ηγετικών στελεχών της Novartis».

   «Από τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα και τις δικογραφίες, στο πόρισμα της κ. Τουλουπάκη φαίνεται να πανηγυρίζουν στη Novartis γιατί τα δικά τους φάρμακα. Αυτό είναι σκάνδαλο και εσείς σιωπάτε», κατέληξε ο κ. Λάππας.

ΚΙΝΑΛ: «Ναι χωρίς περιστροφές» στην σύσταση ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

«Ναι χωρίς περιστροφές» στην σύσταση ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λέει το ΚΙΝΑΛ, ώστε να εξεταστούν, «οι βαρύτατες κατηγορίες συγκεκριμένων εισαγγελέων, που αφορούν ηθική αυτουργία για κατάχρηση εξουσίας αλλά και το στήσιμο παραδικαστικού κυκλώματος, με σκοπό την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων». Όπως τόνισε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την συζήτηση στην ολομέλεια επί της πρότασης της ΝΔ, «οι κατηγορίες δεν αφορούν αμέλειες ή λάθη, αλλά βαρύτατες παρανομίες, και όλα τα κόμματα οφείλουν να πουν ναι».

   «Ας τοποθετηθούμε όλοι καθαρά. Δεν είναι λόγια πολιτικά, αλλά γεγονότα και υπεύθυνες, ενυπόγραφες καταθέσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών και προσώπων που έχουν υπηρετήσει τις υψηλότερες θέσεις της ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε από το βήμα ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος προσέθεσε ότι «η γκρίζα προπαγάνδα που περίτεχνα σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες, έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει ως αιτίες της κρίσης τα αποτελέσματα, και ως υπεύθυνους αυτούς που αγωνίστηκαν να την αντιμετωπίσουν, ως αιτία δηλαδή της πυρκαγιάς παρουσίασαν τις στάχτες, και ως εμπρηστές τους πυροσβέστες».

Και η Φώφη Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Κίνημα Αλλαγής υπερψηφίζει την πρόταση που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία «για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι υπεύθυνοι όσο βαθιά και υψηλά βρίσκονται». Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε σκευωρία την υπόθεση και μίλησε για παραδικαστικό κύκλωμα που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα ενός τμήματος της Δεξιάς.

ΚΚΕ: Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η εκτίναξη της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης και η μεταφορά της στις πλάτες του λαού

Την θέση του ότι το σκάνδαλο του φαρμάκου πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και να υπάρξει έρευνα σε βάθος, επανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, στη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για τη συγκρότηση επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ, θα συμμετέχει στη συζήτηση και στην ειδική επιτροπή όταν αυτή θα συγκροτηθεί, αλλά δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην αποψινή ψηφοφορία, διότι δεν θέλει να παίξει στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης του μεγάλου και πραγματικού σκανδάλου, που δεν είναι άλλο από τη μεταφορά μεγάλο μέρους της φαρμακευτικής δαπάνης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι το ΚΚΕ θα αποχωρήσει από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αν επιχειρηθεί συγκάλυψη της ουσίας του σκανδάλου, αν δηλαδή, επαναληφθεί η τακτική που είχε εφαρμοστεί και στην προηγούμενη επιτροπή για την υπόθεση NOVARTIS.

   «Υπάρχει μια τεράστια συμφωνία ανάμεσα στα τρία κόμματα, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τι ΚΙΝΑΛ: η συνέχιση της αντιλαϊκής ταξικής πολιτικής, της πολιτικής που επιβάλλει η ΕΕ, της πολιτικής που ικανοποιεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, που κάνει όλο και πιο δύσκολη τη θέση του λαού» είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για το σκάνδαλο της NOVARTIS, ανέδειξε τα ζητήματα που θα συνέβαλαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση των πολιτικών και των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, όπου υπήρχαν.

To MεΡΑ25 αποχώρησε από την συνεδρίαση

To MεΡΑ25 αποχώρησε από την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δεν θα μετέχει ούτε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα συσταθεί για να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis, όπως προανήγγειλε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάννης Βαρουφάκης.

   Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ότι με την σύσταση τέτοιων επιτροπών στις οποίες «βουλευτές δικάζουν βουλευτές», το κοινοβούλιο μετατρέπεται σε ένα άθλιο υποκατάστατο της εισαγγελικής αρχής, κάτι που αποτελεί θεσμική εκτροπή.

   «Δεν θα συμμετέχουμε στην διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε καμία τέτοια επιτροπή. Δεν μας έστειλε εδώ ο ελληνικός λαός για να προσποιούμαστε ότι είμαστε ανακριτές, εισαγγελείς και αξιολογητές ποινικών ευθυνών της αντίπαλης πολιτικής παράταξης. Αυτή η κοκορομαχία που είδαμε σήμερα δεν συνάδει με εικόνα Κοινοβουλίου που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά και οι Έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και κάλεσε «να ξανασκεφτούμε το νομικό πλαίσιο και την προσωπική μας συμπεριφορά στο Κοινοβούλιο», προτείνοντας οι επιτροπές που συστήνονται στην Βουλή, να επικεντρώνονται μόνον στην απόδοση πολιτικών ευθυνών.

   «Το νομικό πλαίσιο με αναγκάζει να θυμηθώ τον Μοντεσκιέ ο οποίος είπε ότι όταν το νομοθετικό και το δικαστικό Σώμα γίνονται ένα, παύει να υπάρχει ελευθερία» είπε. Διερωτήθηκε σε ποιο άλλο Κοινοβούλιο οι βουλευτές προσποιούνται τον δικαστή, και ανέφερε ότι όταν η Γερουσία στις ΗΠΑ ξεκινά την διαδικασία ελέγχου του προέδρου των ΗΠΑ, αυτό αφορά στο κατά πόσο πολιτικά το Κογκρέσο κρίνει αν ο κ. Τραμπ έχει την νομιμοποίηση να είναι πρόεδρος και δεν παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα.

   Εξεταστικές επιτροπές πρέπει να γίνονται και να εξετάζονται πολιτικές ευθύνες, διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρότεινε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για το πως η παρασιτική ολιγαρχία φόρτωσε με εκατοντάδες δισεκατομμύρια τον ελληνικό λαό και το τι συνέβη μετά, στην μνημονιακή Ελλάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα».

   Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 διαπίστωσε «τεράστια αναντιστοιχία του κόσμου με το Κοινοβούλιο» και εκτίμησε ότι όταν το λαϊκό αίσθημα δεν εκφράζεται από το σύνολο της ολομέλειας, έχουμε τεράστιο ζήτημα νομιμοποίησης του Κοινοβουλίου – ηθικής και πολιτικής – στα μάτια του λαού. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει για τα σκάνδαλα, για τις σκευωρίες, για την Siemens και τη Novartis, όχι ποιος και τι, αλλά για την διαπλοκή που νιώθει στο πετσί του, τα παιδιά του είναι στο εξωτερικό ή ετοιμάζονται να φύγουν λόγω μιας γενικευμένης παρασιτικής ολιγαρχίας στην οποία συμμετείχαν μεγαλοεπιχειρηματίες και λειτουργοί του κράτους […] Είναι εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού, ότι αυτά τα μαθαίνουμε όταν σκάει μια έρευνα του FBI στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Siemens και τη Novartis» είπε ο Γ. Βαρουφάκης και επισήμανε ότι εδώ το πολιτικό σύστημα χρίζει τους πάντες ένοχους, με αποτέλεσμα την αναντιστοιχία του λαϊκού αισθήματος και αυτού που εμφανίζεται στην Βουλή, και που τελικά οδηγεί στην πλήρη ατιμωρησία.

   Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε να δημιουργηθεί ένα Σώμα δίωξης πολιτειακού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος, «ένα δικό μας FBI», το οποίο θα είναι ανεξάρτητη Αρχή υπό την επιτήρηση του Κοινοβουλίου και το οποίο θα έχει τα μέσα να κάνει αυτό που κάνει το FBI.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί