Ένταση σε δημοτικό συμβούλιο της Κρήτης, με αποχώρηση παράταξης

Ένταση και αντιπαραθεσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, προκάλεσε τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Μιχάλη Καλογριδάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ορισμό του νέου ΔΣ της Κύδων ΑΕ.

 κ. Καλογριδάκης στην τοποθέτηση του εγκάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ότι δεν έχουν διαβάσει την νομοθεσία.

Έντονα αντέδρασαν ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης και ο κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, που κατηγόρησαν τον κ. Καλογριδακη πως αγνοεί τους «άγραφους» κανόνες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

 «Δεν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας! Δεν συμμετέχουμε καθόλου ως παράταξη αν συνεχιστεί αυτή η λογική! Υπάρχουν και άγραφοι κανόνες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρχοντάκης. 

«Προσβάλλετε το σώμα! Έχετε και καταγεγραμμένο «μαύρο» παρελθόν στις αναρτήσεις σας προεκλογικά»!, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, που θυμήθηκε το…«ραντεβού στα γουναράδικα»!

Άμεσα απάντησε ο Δήμαρχος Χανίων, κατηγορώντας τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους ότι κάνουν σώου, ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Την κερδίζετε τη φωτογραφία! Σταματήστε να φωνάζετε! Εγκαλέσατε τον κ. Καλογριδάκη! Μην χτυπάτε τα χέρια σας κε Αρχοντάκη… αυτά αλλού! Δημιουργείτε εντυπώσεις κε Πρωτοπαπαδάκη και επιτεθήκατε στα όρια της λεκτικής βίας σε έναν σύμβουλο, ο οποίος απλά ανέφερε τον κανονισμό με βάση το νόμο, που καθορίζει τη λειτουργία του οργάνου….!», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων.

 Με την θέση της παράταξής Αρχοντάκη συντάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Άρης Παπαδογιάννης ο οποίος κατηγόρησε τη στάση του κ. Καλογριδάκη, κάνοντας λόγο ότι ακολουθεί διχαστική τακτική από την προεκλογική περίοδο. 

«Καταγγέλλουμε αυτή την πρωτοφανή διαδικασία. Έχουν καταλυθεί τα πάντα. Φυσικά δεν συμμετέχουμε! Μοιραστείτε λοιπόν τις θέσεις μεταξύ σας. Έχετε καταλύσει τα πάντα! Αποχωρούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο», είπε ο κ. Παπαδογιάννης, αποχωρώντας μαζί με την δημοτική του ομάδα από την αίθουσα.

«Είναι μία άστοχη απόφαση του κ. Παπαδογιάννη, ο οποίος δεν δέχεται τη νομιμότητα και να δεχθεί να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις που έχει πάρει το κράτος. Ο κ. Παπαδογιάννης επέλεξε την απόλυτη προσβολή των διαδικασιών! Και αυτό είναι το οξύμωρο… δεν ήταν μυστικές οι διαδικασίες, αλλά δημόσιες. Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και εμείς δεν πρόκειται να στερήσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να είναι υποψήφιος σε συλλογικό όργανο», σχολίασε σε έντονο ύφος την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης,  ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την παράταξη Σημανδηράκη προτάθηκαν για το εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. οι εξής:

– Μιχάλης Καλογριδάκης (ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος), με αναπληρωματικό τον Μιχάλη Τσουπάκη.
– Τάσος Αλόγλου, με αναπληρωματικό τον Γιάννη Γιαννακάκη.
– Γιώργος Κουράκης, με αναπληρωματικό τον Ανδρέα Ζαχαριά.
– Αλέξανδρος Φατσέας, με αναπληρωματικό τον Ζαχαρία Μαυρεδάκη.
– Δέσποινα Γιανναράκη, με αναπληρωματική τη Βασιλική Τσίγκα.
– Αριστέα Καλογρίδη, με αναπληρωματική τη Σοφία Καντανολέων.

Από την παράταξη Παπαδογιάννη προτάθηκε για το εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. ο Λάμπρος Γούλας, o οποίος όμως δεν αποδέχθηκε την πρόταση, σημειώνοντας ότι είναι «ντροπή» η διαδικασία που ακολουθήθηκε. 

Από την παράταξη Δαμιανάκη προτάθηκε για το εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. ο Γιώργος Γεωργακάκης, ο οποίος, δεν αποδέχθηκε και αυτός, σημειώνοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ντροπιάζει το Δ.Σ.

Τελικά, οι τρεις θέσεις στο Δ.Σ. της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. που ανήκουν στην μειοψηφία καλύφθηκαν ως εξής:

– Μανώλης Γλεντουσάκης με αναπληρωματικό τον Δημήτρη Λεβεντάκη.
– Γιάννης Σπυριδάκης με αναπληρωματικό τον Βασίλη Λιβάνιο.
– Μαρία Αγγελάκη με αναπληρωματική τη Μαρία Βάμβουκα.

Για τη Γενική Συνέλευση του ΔΗΠΕΘΕΚ, εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων, θα είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, με αναπληρωματικό τον κ. Χαζιράκη.

Kriti24.gr



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί