Αμερικανικό F-16 κατέπεσε στη δυτική Γερμανία, τραυματίστηκε ελαφρά ο πιλότος

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κοντά στην πόλη Τριρ στη νοτιοδυτική Γερμανία, με τον κυβερνήτη του να έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Το μαχητικό αεριωθούμενο F-16 Falcon κατέπεσε γύρω στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων ρουτίνας, σύμφωνα με την αναφορά που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αεροπορικής βάσης Spangdahlem.

«Ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε με ασφάλεια το εκτινασσόμενο κάθισμα και διεσώθη με ελαφρά τραύματα», σημειώνεται στην έκθεση.  «Ομάδα αξιωματικών θα διεξαγάγει έρευνα για το ατύχημα». Ο πιλότος του μαχητικού νοσηλεύεται.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της κοινότητας Τσέμερ γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε δασώδη περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, το σημείο της συντριβής και η γύρω περιοχή έχουν αποκλειστεί.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανές ζημιές που προκλήθηκαν από το ατύχημα. Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους της περιοχής να μην προσεγγίσουν το σημείο της συντριβής.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα τέσσερις μήνες μετά τη σύγκρουση στον αέρα και συντριβή δύο γερμανικών μαχητικών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σε ένα δυστύχημα όπου ο ένας εκ των δύο πιλότων έχασε τη ζωή του.

Η 52η Πτέρυγα Μάχης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας σταθμεύει στην αεροπορική βάση Spangdahlem με τουλάχιστον 24 μαχητικά F-16. Περίπου 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται επίσης στη βάση.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί