Ξεκίνησαν οι ανοικτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Ρεθύμνου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις ανοικτές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νομό Ρεθύμνου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με πολύ ικανοποιητική συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ανοικτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Ρεθύμνου, την Παρασκευή 4/10 στο Ρέθυμνο και την Κυριακή 6/10 στο Αμάρι. Στη συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ της πόλης του Ρεθύμνου ομιλητές ήταν ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Ανδρέας Ξανθός και το μέλος της Γραμματείας της Προοδευτικής Συμμαχίας Θοδωρής Δουλουμπέκης. Παραβρέθηκε επίσης και χαιρέτισε την εκδήλωση ο βουλευτής Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Στην ομιλία του ο Α. Ξανθός παρουσίασε τα βασικά σημεία της Διακήρυξης για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θέτει ως πολιτικό στόχο την Ελλάδα της Ισότητας, της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης. Τόνισε την ανάγκη να αποτιμηθεί καταρχήν με συλλογικό τρόπο η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις που συνέβαλλαν στην ήττα των βουλευτικών εκλογών. Ταυτόχρονα όμως ο Α. Ξανθός τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο εναντίον της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ και να επικαιροποιηθεί το πολιτικό σχέδιο και οι προγραμματικές επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίζοντας στην πολιτική του ατζέντα το θέμα της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης-αειφορικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον. Δεν αρκεί στη νέα φάση να εστιάζουμε μόνο στο κοινωνικό κράτος και στα εργασιακά δικαιώματα. Η περιβαλλοντική διάσταση είναι μια οριζόντια πολιτική που αφορά πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της Δημόσιας Υγείας, ανέφερε ο Α. Ξανθός. Είναι προφανής η ανάγκη για ένα σύγχρονο και μαζικό αριστερό Κόμμα, νεανικό, δημοκρατικό, σε αντιστοίχιση με την κοινωνική και πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η αξιοποίηση των νέων εργαλείων επικοινωνίας και η δικτύωση αριστερών και προοδευτικών πολιτών που επιδιώκουν να έχουν λόγο και ρόλο στην πολιτική παρουσία και δράση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, είναι ζητούμενο.

Ο Θοδωρής Δουλουμπέκης στην ομιλία του χαιρέτισε την ανασυγκρότηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι δίπλα τους στην προσπάθεια να αφήσουν ένα αποτύπωμα προόδου στη ρεθυμνιώτικη κοινωνία και τη φοιτητική κοινότητα του Ρεθύμνου και τόνισε:

«Στήνουν μια πραγματικότητα που βολεύει τους δικούς τους, το σύστημα, την τάξη του. Αυτοί είναι το χρήμα αλλά εμείς είμαστε οι άνθρωποι. Αυτοί είναι οι κοινότητες συμφερόντων αλλά εμείς είμαστε οι κοινότητες των καθημερινών ανθρώπων. Αυτοί είναι η ολιγοκρατία και η οικογενειοκρατία, αλλά εμείς είμαστε η δημοκρατία.

Για αυτό το λόγο ξεκινάμε και επίσημα αυτό που ζήτησε από όλους μας η κοινωνία των πολλών σε κάθε γωνιά της χώρας. Να στήσουμε ξανά γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ, τον προοδευτικό πόλο στην Ελλάδα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα ξεπερνούν τα στενά σύνορα της χώρας μας. Να πάρουμε την αριστερή, την σοσιαλιστική, την δημοκρατική, την προοδευτική παράταξη στα χέρια μας. Να πάμε χωριό χωριό, σπίτι σπίτι, υπολογιστή υπολογιστή, κινητό κινητό, να ακούσουμε τις προτάσεις των κανονικών ανθρώπων, να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε. Να το κάνουμε με κουλτούρα συνεργασίας, χωρίς αποκλεισμούς αλλά με συνθετική και δημιουργική διάθεση όχι μόνο για να φτιάξουμε το μέτωπο απέναντι στη Δεξιά που σήμερα, μετά από λίγες μόνο μέρες εξουσίας της, βάλλει τις λαϊκές κατακτήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά κυρίως για να γράψουμε μαζί μια νέα προοδευτική πρόταση  διακυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί