Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ Κρήτης και στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 12:30 το μεσημέρι, οργανώνουν οι εργαζόμενοι στι δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας Κρήτης. Παράλληλα το ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 και καλεί τα μέλη του σε προσυγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου στις 12:00 για να μεταβούν στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ.

Σε ανακοίνωση του σωματείου του ΠΑΓΝΗ αναφέρονται:

• Δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

• Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι 4.000 περίπου εργαζόμενοι, μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της απόρριψης, του αιτήματός μας για μονιμοποίησή τους.

• Ήδη συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν και εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, που δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019.

• Ταυτόχρονα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη δημόσιων νοσοκομείων απολύονται και “αντικαθίστανται” από άλλους συμβασιούχους, που θα τους ακολουθήσουν, σύντομα, και αυτοί στην ανεργία. Επειδή η κυβέρνηση εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις την “ανακύκλωση” της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ οι πολίτες να περιμένουν μήνες ή χρόνια για να κλείσουν ένα ραντεβού η να χειρουργηθούν.

ΘΕΛΟΥΜΕ οι ασθενείς να έχουν όλο το εικοσιτετράωρο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Γνωρίζουμε ότι η σχεδιαζόμενη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως “αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες“, που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την “πώληση” υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία, προϋποθέτει τη διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Αντίθετα, “περίσσεψαν” οι διακηρύξεις περί επέκτασης των “συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα”, της σύναξης συμβολαίων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και της “αγοράς” υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες, επομένως της επέκτασης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαραταχθούμε και μαζί με εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, φοιτητικούς και γυναικείους συλλόγους και φορείς χρόνιων ασθενών να διεκδικήσουμε:

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!!!

► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

► Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

► Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, με κατάργηση των φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

► Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί