Κινητικότητες Νέων μέσω του προγράμματος Erasmus+

Η εθελοντική οργάνωση ΑΤΑΧΤΟΙ και η Μ.Κ.Ο. Νεολαίας YouthnetHellas– ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κινητικότητες Νέων μέσω του προγράμματος Erasmus+» την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας στην Ανδρόγεω 4.  Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια εορτασμού των ErasmusDays 2019, που λαμβάνουν χώρα μεταξύ 10,11 & 12 Οκτωβρίου 2019 σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να ενημερώσει τους νέους για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα Erasmus+ για να μεταβούν στο εξωτερικό και να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές ή εθελοντικές δραστηριότητες γνωρίζοντας συγχρόνως και άλλους νέους από Ευρωπαϊκά κράτη.  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:

19:00 Παρουσίαση Μ.Κ.Ο. Νεολαίας «ΑΤΑΧΤΟΙ», Σαράντης Σιμάκης

19:15 Παρουσίαση Μ.Κ.Ο. Νεολαίας «YOUTHNETHELLAS», Ρένα Σωπασή

19:30 Ευκαιρίες κινητικότητας Νέων μέσω του προγράμματος Erasmus+ Youth, Μαρία Συμεωνίδου

19:50 Εμπειρίες Νέων από Κινητικότητες Erasmus+ (ΚΑ1 &EVS), Μιράντα Ξυλούρη (YouthnetHellas), Δήμητρα Πρινάρη (ΚΟΙΠΟΔΙ), Νίκος Σπετσίδης (Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου), Κατερίνα Καναροπούλου&ΠιταρίδηΚάλλιαESN (EuropeanStudentNetwork).

Λίγα λόγια για εμάς : Το Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 έχοντας ως σκοπό να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Βασικοί στόχοι του σωματείου μας είναι:

  • Η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
  • Η φροντίδα του περιβάλλοντος
  • Η ενεργοποίηση των πολιτών μέσω δράσεων
  • Η ανακαίνιση παιδικών δωματίων

Αξιοσημείωτο  πάνω από 270 Εθελοντές έχουν βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια . Την δεδομένη στιγμή ( Αύγουστος 2019 ) έχουμε 57 Εθελοντές Ενεργούς και Αρωγούς και 44 άτομα Υποστηρικτές . Το 2018 η ομάδας μας βραβεύτηκε από τον Δήμο Ηρακλείου με τιμητικό μετάλλιο, για την προσφορά μας σε κοινωνικά ζητήματα της πόλης και την εξεύρεση λύσεων .

Ο Μη Κυβερνητικός – Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός YouthnetHellasέχει σαν σκοπό την ενασχόληση των νέων με την κοινωνία σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.  Η YouthnetHellas βραβεύτηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2013 στις Βρυξέλλες για τον τομέα του εθελοντισμού και το Βραβείο Αριστείας της Ουνέσκο 2013 για την πρόταση You.Re.Ca. στα πλαίσια του 8ου Φόρουμ Νεολαίας στο Παρίσι.  Το 2015 βραβεύθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Δημοκρατικού Πολίτη στην κατηγορία Μ.Κ.Ο. της χρονιάς

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί