Η ΕΡΤ «μαλώνει» δημοσιογράφο που τόλμησε να σχολιάσει υπέρ του ΠΑΜΕ

Ο Νίκος Αγγελίδης έγραψε στο Facebook κάποια σχόλια και βγήκε ολόκληρη ΕΡΤ να καταδικάσει το γεγονός… 

Δεν πάμε καλά μας φαίνεται. Έχουν ξεφύγει κάποιοι εντελώς.

Ο Νίκος Αγγελίδης έβαλε στη σελίδα του στο Facebook δύο φωτογραφίες από τα επεισόδια μεταξύ του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ (από το Σάββατο) κι έγραψε δύο σχόλια. Πετυχημένα θα λέγαμε.

«Κι όμως δεν πέρασε ο Οβελίξ… Το ΠΑΜΕ ήταν…» το ένα (φωτό παραπάνω) και «Ρε Νουρέγιεφ… δεν φτουράς μια μπροστά στο ΠΑΜΕ» το δεύτερο (φωτό παρακάτω – και οι δύο από τη σελίδα του στο facebook).

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ λοιπόν βγήκε η εξής ανακοίνωση:

«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Η φωτογραφία από το post του δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Ο Νίκος Αγγελίδης απάντησε πάλι μέσω facebook:

«Είμαι πολίτης αυτού του τόπου, είμαι πολίτης αυτού του κόσμου και δικαίωμά μου, αναφαίρετο, είναι να υποστηρίζω ότι θέλω πολιτικά, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την πολιτική μου άποψη και ταυτότητα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μισή φορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα για να επηρεάσω κόσμο… Σε ό,τι αφορά λοιπόν τους απειλούντες και τους παρακινητές τους, ενδεχομένως και εντός του εργασιακού μας χώρου, έχω να πω, πως φόβο αισθάνονται μόνο οι δειλοί. Και εγώ όπως είδατε δεν είμαι με τους δειλούς και τους προσκυνητές, αλλά με τους άλλους που δεν το βάζουν κάτω και μάχονται στα πεζοδρόμια των αγώνων για μια κοινωνία ανθρώπινη…».

Και καταλήγει: «Κλείνοντας να σημειώσω πως είναι τιμή μου που είμαι μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, όπως τιμή μου είναι που είμαι κομμουνιστής».

Δύο σχόλια, προσωπικά, ενός εργαζόμενου στην ΕΡΤ αποτελούν για τη διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, υπονόμευση στην «ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης». Είναι σοβαροί; Ή θέλουν λογοκρισία;

Και από πού κι ως πού, «είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου»; Μήπως έπρεπε να τους ρωτήσει;

Γυρίζουμε γοργά γοργά στο αστυνομικό κράτος. Οπότε λογικό είναι να θέλουμε και η ΕΡΤ να γίνει ΥΕΝΕΔ. Διατάξτε. 

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί