Επανέρχεται στη σεξιστική σε βάρος της επίθεση μέσα στο ΔΣ η Αθηνά Σπανάκη- Επιστολή στον δήμαρχο

Με μια επιστολή της στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική σύμβουλος, Αθηνά Σπανάκη, επανέρχεται στο θέμα της σεξιστικής επίθεσης που δέχτηκε εν ώρα συνεδρίασης του ΔΣ από τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ και πρώην δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Λαμπρινού, Γιάννη Ξυλούρη.

“Θέλω να πιστεύω ότι το εις βάρος μου περιστατικό θα σταθεί αφορμή, για όσους δεν έχουν ιδιόκτητη πολιτική καλλιέργεια, να συνειδητοποιήσουν ότι ο Δήμος δε συγχωρεί συμπεριφορές καταγωγίων…”, αναφέρει.

“Αναμένοντας για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μου, αλλά και της αξιοπρέπειας όλων των γυναικών, δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου”.

Δείτε: Πρωτοφανής σεξιστική επίθεση σε βάρος δημοτικής συμβούλου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου (βίντεο)

Μισόλογα (και ανακρίβειες) από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου στη σεξιστική επίθεση συνεργάτη του δημάρχου!

Δείτε την επιστολή

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικoύ Συμβουλίου έγινα δέκτης μιας χυδαιότητας- μιας σεξιστικής και απεχθούς δημόσιας έκφρασης ενός πολίτη μέσα στον ναό της τοπικής Δημοκρατίας μας, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προς τιμή τους όλες οι δημοτικές παρατάξεις (τις οποίες και ευχαριστώ), πλην της παράταξης του Δημάρχου της οποίας ο πολίτης είναι στέλεχος, αποχώρησαν από την αίθουσα της συνεδρίασης. Αντιλήφθηκαν τη βαρύτατη αγένεια και προσβολή στο πρόσωπο μιας γυναίκας, μιας εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου αλλά και την απαξίωση του δημοτικού σώματος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην “εκκλησία” του Δήμου δεν έχουν θέση αγοραίες συμπεριφορές, οι οποίες και εν τέλει αντανακλούν την προσωπική ποιότητα του εκφραστή τους και αυτήν της παράταξης που τον συντηρεί στις τάξεις της…

Πολλώ μάλλον όταν ο πολίτης και στέλεχος της Δημοτικής αρχής όχι μόνο επιμένει στις εκφράσεις του όπως ευθαρσώς αναφέρεται σε ιστοσελίδα web-ραδιοφώνου χωρίς να διαψευστεί, αλλά επιπλέον εκφράζει και σκοταδιστικές και αντιδημοκρατικές απόψεις εναντίον γενικά των γυναικών χαρακτηρίζοντάς τες ως κατώτερες του. Αλήθεια, η Δημοτική αρχή του κ.Λαμπρινού θα επιμένει ακόμη ότι η συμπεριφορά του στελέχους της είναι μεμονωμένο ατυχές γεγονός;

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιψε για άλλη μια φορά τας χείρας του, αποτυγχάνοντας να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου: να είναι ο εγγυητής καταρχήν της πολιτικής ευπρέπειας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος έκανε για άλλη μια φορά θόρυβο με την εκκωφαντική σιωπή του κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτοπεριοριζόμενος στην ανακοίνωση ότι η ανάρμοστη φράση δε θα καταχωρηθεί στα πρακτικά. Η εκ των υστέρων καταδίκη της συμπεριφοράς του στενού του συνεργάτη και μάλιστα με μία ανακοίνωση, η οποία βρίθει ανακριβειών, ουδόλως τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί η «πατρική» στήριξή του.

Θέλω να πιστεύω ότι το εις βάρος μου περιστατικό θα σταθεί αφορμή, για όσους δεν έχουν ιδιόκτητη πολιτική καλλιέργεια, να συνειδητοποιήσουν ότι ο Δήμος δε συγχωρεί συμπεριφορές καταγωγίων…

Αναμένοντας για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μου, αλλά και της αξιοπρέπειας όλων των γυναικών, δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Μετά τιμής,

Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη
Ιατρός Βιοπαθολόγος
Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου
Ηράκλειο 3.7.5.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί