Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογούνται σήμερα Αλεξόπουλος και Γερμενής

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Αλεξόπουλου και Γερμενή σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναλύει η ιστοσελίδα jailgoldendawn.com, ο Αλεξόπουλος έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή ήδη από τον Μάρτιο του 2014 όταν και του απευθύνθηκε για πρώτη φορά η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής  οργάνωσης. Στη δήλωσή ανεξαρτητοποίησής του, μίλησε για: “…σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές…”.

Ο Γερμενής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Μιχαλολιάκου ο οποίος και τον επέλεξε, έγινε αρχικά γνωστός από το “εγέρθητι” τη βραδιά των εκλογών του Μαϊου του 2012. Αποχώρησε μόλις τον Ιούλιο του 2019, ακολουθώντας τον Γιάννη Λαγό στο σχηματισμό νέου κομματικού φορέα. Ο Γερμενής δήλωσε άγνοια για όλες τις εγκληματικές πράξεις που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο, ο κεντρικός ρόλος του στην εκπαίδευση και μύηση νέων μελών της Χρυσής Αυγής προκύπτει από την τελετή ορκωμοσίας δοκίμων μελών το 2011, που βρέθηκε βιντεοσκοπημένη στον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου: ο Γερμενής μιλάει ως εκπαιδευτής των δόκιμων μελών και αναπτύσσει την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της οργάνωσης για τον “Αιώνιο Εβραίο”.

Η συμμετοχή του Γερμενή σε βιαιοπραγίες προκύπτει ακόμα:

  • από τον ηγετικό του ρόλο στις καταδρομικές επιχειρήσεις στις λαϊκές αγορές τον Σεπτέμβριο του 2012 (ο ίδιος ηγήθηκε μιας τέτοιας επιχείρησης σε πανηγύρι στη Ραφήνα, βλ. βίντεο πιο κάτω),
  • από τον ξυλοδαρμό του Αστέριου Χάμου στον Μελιγαλά το 2013, του οποίου ο ίδιος ήταν και ο φυσικός αυτουργός όπως προκύπτει από συνομιλία του Δεβελέκου με τον Τσακανίκα (“Ο Καιάδας του πάταγε το κεφάλι σα σκουλήκι”, ηχητικό),
  • από το ρόλο του στη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού του συνδικαλιστή Δ. Ζαμπέλη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο το 2013,
  • από τη συμμετοχή του στην οργανωμένη επίθεση στον πρώην δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη τον Μάιο του 2013 στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου, για την οποία και έχει καταδικαστεί,
  • από καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων Γ και Ε, με αντικείμενο επιθέσεις σε μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας (επεισόδια Εφετείου 2009, κλπ).

Πολυσυζητημένη (και εντός του “εθνικιστικού χώρου”) είναι και η κλίση του Γερμενή στον σατανισμό και τη μουσική black-metal με έντονο αντιχριστιανικό στίχο, που δεν συνάδει με τις (πρόσφατες)  δημόσιες διακηρύξεις της Χρυσής Αυγής υπέρ της Ορθοδοξίας.

Οι επόμενες απολογίες

Οι πρώην βουλευτές θα απολογούνται ανά δύο και κατά αλφαβητική σειρά, εκτός από τον Ν. Μιχαλολιάκο που αναμένεται να απολογηθεί τελευταίος.

Ακολουθούν οι ημερομηνίες στις οποίες είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, εκτός απροόπτου:

9 Οκτωβρίου (αίθουσα τελετών Εφετείου)

● Αντώνιος Γρέγος
● Ελένη Ζαρούλια

10 Οκτωβρίου (αίθουσα τελετών Εφετείου)

● Πολύβιος Ζησιμόπουλος
● Παναγιώτης Ηλιόπουλος

11 Οκτωβρίου (αίθουσα τελετών Εφετείου)

● Ηλίας Κασιδιάρης
● Νικόλαος Κούζηλος

16 Οκτωβρίου (αίθουσα τελετών Εφετείου)

● Δημήτρης Κουκούτσης
● Ιωάννης Λαγός

17 Οκτωβρίου (δικαστική αίθουσα Κορυδαλλού)

● Αρτέμης Ματθαιόπουλος
● Νικόλαος Μίχος

18 Οκτωβρίου (αίθουσα τελετών Εφετείου)

● Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
● Ευστάθιος Μπούκουρας

21 Οκτωβρίου (αίθουσα τελετών Εφετείου)

● Ηλίας Παναγιώταρος
● Χρήστος Παππάς

22 Οκτωβρίου (δικαστική αίθουσα Κορυδαλλού)

● Νικόλαος Μιχαλολιάκος

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί