Αντιμέτωπος με τρία βαριά κακουργήματα ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

Αντιμέτωπος με τρία βαριά κακουργήματα είναι ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που, τον περασμένο Αύγουστο, παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του μια 67χρονη με το ενός έτους εγγόνι της, κοντά στο Αίγιο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του 28χρονου οδηγού η αντιεισαγγελέας του Ναυτοδικείου, αφορά σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, κατά συρροή, επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

Σύμφωνα με το τοπικό pelop.gr, μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως «από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν’ αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.

Επίσης, σημειώνει πως «ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…».

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει. Αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον καταδίωξαν στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη κινούμενος προς τη θάλασσα, όμως δεν τα κατάφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί