Επέστρεψε δυνατός ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιστρέφει δριμύτερος! Ένδεκα μήνες μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση στον πονεμένο του ώμο, ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» επανεμφανίστηκε στους αγώνες με μία πολύ καλή εμφάνιση, που τον φέρνει κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Στουτγάρδη.

Η διοργάνωση αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, για τρεις, τουλάχιστον, αθλητές σε κάθε όργανο. Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 14,700 (με συντελεστή δυσκολίας 6,30) και έφτασε στα μισά του προκριματικού με την 2η καλύτερη επίδοση, πίσω από τον Τούρκο Τσολάκ (14,858) και μαζί τον Γάλλο Αϊτ Σαϊντ. Πέρυσι είχε νικήσει με 15,366 στον τελικό.

Μεταξύ άλλων περιμένουν τη σειρά τους για να αγωνιστούν στη συνέχεια οι γυμναστές από τις Βραζιλία, Γερμανία, Κίνα, Ιαπωνία, Λευκορωσία, Ρουμανία και Ισπανία. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τους υπόλοιπους αθλητές το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο τελικός των κρίκων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (5μμ) στη σάλα «Χανς Μάρτιν Σλάιερ» της Στουτγάρδης.

Ο 29χρονος Πετρούνιας παραμένει αήττητος στο αγώνισμα από την άνοιξη του 2016 και είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη διοργάνωση του 2018 στη Ντόχα, όπου εμφανίστηκε εκτός προγράμματος μολονότι τραυματίας και νίκησε για 3η φορά στη σειρά. Χειρουργήθηκε στον αριστερό ώμο τον περασμένο Νοέμβριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί