Δεν άντεξε ο Τσιτσιπάς στο Πεκίνο

Χωρίς έπαθλο αποχώρησε από το China Open του Πεκίνου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού ο Ντομινίκ Τιμ (νούμερο 5 στον Κόσμο) απέδειξε την ανωτερότητά του στα δύο τελευταία σετ και νίκησε με ανατροπή: 3-6, 6-4, 6-1 σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

Ο 21χρονος Έλληνας ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με 3-1 στο δεύτερο σετ, αλλά τότε δέχθηκε «μπρέικ» από τον 26χρονο Αυστριακό και του επέτρεψε να ισορροπήσει. Μέχρι εκείνη την ώρα, έπαιζε καταπληκτικό τένις.

Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι ήταν συμπαίκτες στην ομάδα της Ευρώπης στο Laver Cup και αποχώρησαν από το γήπεδο αγκαλιασμένοι. Αυτός ήταν ο 5ος φετινός τελικός του Τσιτσιπά, ο οποίος είχε κερδίσει 2 από τους προηγούμενους (Μασσαλία, Εστορίλ) και είχε χάσει δύο άλλους από τον Ράφα Ναδάλ.

Η αμοιβή για τον ηττημένο φιναλίστ του τουρνουά ΑΤΡ500 στο Πεκίνο είναι περίπου 332.000 ευρώ, ενώ ο Τιμ εισέπραξε τα διπλάσια. Ο Τσιτσιπάς, που βρίσκεται στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, θα μετάσχει στο τουρνουά της Σανγκάης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί