«Pompeo Go Home»: Ένταση στην διαδήλωση για τη νέα στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

«Pompeo Go Home» ήταν το κεντρικό σύνθημα της μαζικής συγκέντρωσης της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, στην πλατεία Συντάγματος.

«Η υπογραφή της νέας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα η διατήρηση και η επέκταση των στρατιωτικών αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, οδηγούν μόνο σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια τον ελληνικό λαό, σε ακόμα μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση την περιοχή, σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή σε επεμβάσεις, σε αποστολές εκτός συνόρων και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και γι’ αυτό υψώνουμε από σήμερα ένα στεντόρειο “όχι” απέναντι σε όλα αυτά. Συνεχίζουμε τον αγώνα, συνεχίζουμε την αντίσταση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ένταση στο άγαλμα του Τρούμαν 

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του αγάλματος του Τρούμαν (στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου με την Οδό Βασιλέως Γεωργίου Β΄) όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιές. Οι αστυνομικοί δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Επεισόδια και χημικά στην πορεία πρός την Αμερικάνικη πρεσβείαEUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ

Λίγο αργότερα, η δυναμική πορεία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφθασε στην αποκλεισμένη από αστυνομικούς Αμερικανική πρεσβεία και ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης: Στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ – Συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη, Ν. Δένδια και Ν. Παναγιωτόπουλο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί