Νέα δίκη Αυγενάκη κατά του Α. Ανδρικάκη!- “Παράνομη” η κριτική αλλά και… η χρήση του ονόματος “Λευτέρης”! (έγγραφο)

Ο κ. Αυγενάκης δεν ξέχασε την τακτική του, να στοχοποιεί οποιαδήποτε άποψη και θέση δεν είναι φιλική μαζί του, οδηγώντας τώρα σε μια ακόμα δίκη τον δημοσιογράφο και υπεύθυνο του Candiadoc, Αλέκο Ανδρικάκη!

Η νέα δίκη που προκαλεί με αγωγή του ο κ. Αυγενάκης είναι προγραμματισμένη στις 6 Δεκεμβρίου 2019 και σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος σε προηγούμενη αγωγή του! Σχετίζεται με την περίφημη υπόθεση με το 1 εκατ. ευρώ που βγήκε από τράπεζα του Ηρακλείου με κλειστές τράπεζες, λόγω capital control, τον Ιούλιο του 2015. Το Candia ουδέποτε ανέφερε τον κ. Αυγενάκη ως “πρωταγωνιστή” της υπόθεσης, αλλά υπήρξαν μέσα σε όλη την Ελλάδα τα οποία έκαναν αναπαραγωγή την αποκάλυψή μας και έβαλαν τη φωτογραφία του. Αυτός είναι ο ένας λόγος της αγωγής. Ο δεύτερος είναι επειδή σε σχόλιο του ο Α. Ανδρικάκης στο facebook χρησιμοποίησε το όνομα… Λευτέρης!

Στην αγωγή και ανάμεσα στα άλλα, κατηγορεί τον δημοσιογραφικό υπεύθυνο του τότε Candianews και του Candiadoc ότι σε διάλογο στο facebook, αποκάλεσε «Λευτέρη» έναν συνομιλητή του, κι αυτό δείχνει τη «μεθοδικότητά του» με σκοπό να… πλήξει τον βουλευτή! Λεπτομέρεια: τον συνομιλητή όντως τον έλεγαν Λευτέρη, αλλά ίσως ο κ. Αυγενάκης θα ήθελε να τον ονομάσουμε… Βρασίδα!

Το δικαστήριο δεν καταδίκασε τον Αλέκο Ανδρικάκη, δηλώνοντας ότι είναι αναρμόδιο.

Και τώρα ο κ. Αυγενάκης επαναφέρει την αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ζητώντας αποζημίωση 42.090 ευρώ (από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Candianews και το δημοσιογράφο) και αξιώνει, το γνωστό: τη φυλάκιση του δεύτερου για ένα χρόνο!

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη δικαστική εμπλοκή μας με τον κ. Αυγενάκη, καθώς ο τελευταίος έχει καταθέσει σειρά αγωγών και μήνυσης σε βάρος του Α. Ανδρικάκη, για όσα κατά καιρούς έχει αποκαλύψει ή έχει ασκήσει κριτική. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός Αθλητισμού δεν περιορίζεται στα δικαστήρια, καθώς ακόμα και τη… διαγραφή του δημοσιογράφου από την Ένωση Συντακτών είχε αξιώσει! Ενώ συχνά στο στόχαστρό του μπαίνουν ακόμα και πολίτες που σχολιάζουν αρνητικά τις δράσεις του! Σ’ αυτούς στέλνει μηνύματα προσπαθώντας να τους… “συνετίσει” ή κάνει αναφορά στους ίδιους σε δικόγραφα!

Ενώ κάποιοι ίσως θυμούνται ότι το ξημέρωμα της ημέρας του δημοψηφίσματος, η ασφάλεια έψαχνε ακόμα και στο σπίτι των ηλικιωμένων γονιών του τον Α. Ανδρικάκη, επειδή ο κ. Αυγενάκης είχε καταγγείλει ότι με δημοσιεύματά του… πρόσβαλε τους πολιτικούς παράγοντες του “ναι”!

Image result for Ανδρικάκης Αυγενάκης

Ας θυμηθούμε την αγωγή, όπως την είχαμε παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο του 2015, στο τότε Candianews, και την οποία ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού επαναφέρει:

Όχι, δεν είναι ανέκδοτο, ούτε φάρσα! Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μας κάνει νέα αγωγή επειδή στην περίφημη υπόθεση με το 1 εκατ. ευρώ που βγήκε από τράπεζα του Ηρακλείου με κλειστές τράπεζες, υπήρξαν μέσα σε όλη την Ελλάδα τα οποία έκαναν αναπαραγωγή την αποκάλυψή μας και έβαλαν τη φωτογραφία του, αλλά κι επειδή σε σχόλιο του ο Α. Ανδρικάκης στο facebook χρησιμοποίησε το όνομα… Λευτέρης!

Σημειώνουμε και πάλι, δεν είναι φάρσα! Ο κ. Αυγενάκης – που το τελευταίο διάστημα μάς στέλνει δικόγραφα με ρυθμό ένα κάθε δίμηνο, περίπου- μας έστειλε χθες μια ακόμα αγωγή και ανάμεσα στα άλλα, κατηγορεί τον δημοσιογραφικό υπεύθυνο του Candianews ότι σε συζήτηση στο facebook (παρακολουθεί και καταγράφει ανελλιπώς ο κ. Αυγενάκης και τις συζητήσεις στα social media, όπως είναι γνωστό…), αποκάλεσε «Λευτέρη» έναν συνομιλητή του, κι αυτό δείχνει τη «μεθοδικότητά του» με σκοπό να… πλήξει τον βουλευτή! Λεπτομέρεια: τον συνομιλητή όντως τον έλεγαν Λευτέρη, αλλά ίσως ο κ. Αυγενάκης θα ήθελε να τον ονομάσουμε… Βρασίδα!

Διαβάστε το απόσπασμα… με ψυχραιμία:

«…στην ίδια συζήτηση μεταξύ των σχολίων, για άλλη μια φορά γίνεται εμφανής η μεθοδικότητά του, καθώς σε κάθε απάντηση που δίνει στον κάθε χρήστη ξεχωριστά τον αναγράφει με το όνομά του όπως εμφανίζεται στον λογαριασμό του facebook, ήτοι Gabriel Roskos, Giannis Kanderakiw, Κεραστινού Ειρήνη κτλ., ενώ εντέχνως στον χρήστη Leyteris Zervoudakhs σε απάντηση του τον αναφέρει Λευτέρη και μάλιστα σε απάντηση του η οποία αναφέρει το εξής, Αλέκος Ανδρικάκης: Καλά, εσύ θα δικαιολογήσεις και τον Σόιμπλε τον ίδιο μωρέ Λευτέρη!»

Μετά το… ατιμωτικό αδίκημα για το οποίο μας κατηγορεί ο υποψήφιος της ΝΔ, να αποκαλέσουμε, δηλαδή, Λευτέρη έναν άνθρωπο που τον λένε Λευτέρη, επιστρέφουμε στο βασικό μέρος της νέας αγωγής, την οποία παραλάβαμε χθες και εκδικάζεται σε λιγότερο από 3 μήνες, ο κ Αυγενάκης, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε αναφέραμε δημόσια (στο Candianews ή στο facebook) το όνομα του πολιτικού, μας εγκαλεί γιατί ίσως… πρέπει να ονομάσουμε εκείνον! Δεν εξηγείται διαφορετικά η μανία με την οποία από τον Ιούλιο γράφει, επιτίθεται, «φακελώνει» συνομιλητές μας, ζητά συλλήψεις, κάνει αγωγές, ενώ ζήτησε να χάσουμε και τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα, προσφεύγοντας στην Ένωση Συντακτών! Από τη νέα αγωγή είναι φανερό ότι ψάχνει και την παραμικρή λέξη προκειμένου να βγάλει συμπέρασμα ότι τον ονομάζουμε, προκειμένου να μας «πιάσει». Φυσικά, θα αναζητήσουμε τη νομική απάντηση, αν τόσο οι προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποιεί σε βάρος μας στα δικόγραφα, όσο και όλη αυτή η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων μας στο facebook και το φακέλωμα που ακολουθεί, συνιστούν παραβάσεις του νόμου και αναλόγως θα πράξουμε.

Επειδή όμως δεν βρίσκει κάτι για να μας «πιάσει», μας κάνει αγωγή για το ότι πολλά μέσα σε όλη την Ελλάδα, μετά την αποκάλυψη, έγραψαν ότι είναι εκείνος ο πολιτικός που έβγαλε το 1 εκατ. ευρώ! Δηλαδή, ο δημοσιογράφος Α. Ανδρικάκης και το Candianews κατηγορούνται από τον κ. Αυγενάκη, για δημοσιεύματα άλλων μέσων!

Με τη νέα αγωγή, ο υποψήφιος βουλευτής ζητά αποζημίωση 42.090 ευρώ (από εταιρεία και δημοσιογράφο) και αξιώνει, το γνωστό: τη φυλάκιση του δημοσιογράφου για ένα χρόνο!

(Δείτε τμήματα της αγωγής την οποία επαναφέρει ο κ. Αυγενάκης)

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Μία άποψη για το “Νέα δίκη Αυγενάκη κατά του Α. Ανδρικάκη!- “Παράνομη” η κριτική αλλά και… η χρήση του ονόματος “Λευτέρης”! (έγγραφο)”

  1. AvatarAnti-logos

    Χαχαχαχα…..προλαβαίνει ο “Βρασίδας”, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν νοσηλεία. Όταν ο κληρονόμος τα κάνει όλα ιδιωτικά θα χρειαστεί ο “Βρασίδας” να πουλήσει κάνα νεφρό για ένα καλό ψυχίατρο….

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί