Τους «8» ζήτησε από τον Κουμουτσάκο ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών

Το αίτημα για έκδοση των «8» Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, επανέλαβε την θέση της χώρας ότι είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου που εφαρμόζει σαφώς τη διάκριση των εξουσιών.

Αναφορικά με το Προσφυγικό, ο Σελίμ Κιράν, σχολιάζοντας την απόφαση του ελληνικού Υπουργικού Συμβουλίου για την επιστροφή στην Τουρκία 10.000 προσφύγων, έκανε λόγο για ανάγκη για μια πιο αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κιράν υποστήριξε ότι η Τουρκία εκπληρώνει ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου και σημείωσε πως την ίδια ευαισθησία θα πρέπει να επιδείξει και η ΕΕ. Ειδικότερα, τόνισε ότι η ΕΕ οφείλει να κάνει αυτά που της αναλογούν στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας και της επίσπευσης του ανοίγματος νέων κεφαλαίων με την Τουρκία και της εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί