Κρήτη: Συναγερμός για πύρινο μέτωπο κοντά σε σπίτια – Κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο (Βίντεο & φωτο)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Μασταμπά.

Σύμφωνα με το τοπικό goodnet.gr, η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσής της ήταν δύσκολες, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν 7 οχήματα της υπηρεσίας με 16 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά 

Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, η πυρκαγιά τέθηκε αργά το μεσημέρι υπό έλεγχο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές.

Η μάχη δόθηκε με επίγειες και εναέριες δυνάμεις και γύρω στις 4 το απόγευμα είχαν καταφέρει να θέσουν όλα τα μέτωπα της φωτιάς υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση μεταξύ της οδού Κουρμούλη και του ΒΟΑΚ λίγο μετά το μεσημέρι. Λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε γρήγορα βόρεια της οδού Κουρμούλη προς τον λόφο του Τιμίου Σταυρού, απειλώντας σπίτια, ζωές έως και τις περιοχές προς την ταβέρνα Κορφή αλλά και απέναντι προς το Επισκοπείο.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 4 το απόγευμα έχοντας κάψει κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις και δέντρα. Οι πληροφορίες ήθελαν να έχει προκληθεί από αναμμένο τσιγάρο που πετάχτηκε από διερχόμενο όχημα από τον ΒΟΑΚ αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα.

Για την κατάσβεση ενεργοποιήθηκαν στο σύνολο τους οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, εκκενώθηκαν έγκαιρα τα σχολεία και ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες ζωών ή κατοικιών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

Πολίτες και πυροσβεστική προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που εξαπλώνεται λόγω των ανεμων.

Με πληροφορίες από Goodnet.gr, Rethemnosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί