Επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τις αναθέσεις μαθημάτων σε Δ.ΙΕΚ: Αποκλείουν την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού

Επίστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων απέστειλε το ΤΕΕ/ΤΑΚ, σχετικά με τις αναθέσεις μαθημάτων σε Δ.ΙΕΚ. Σύμφωνα με την επιστολή, αποκλείεται η ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού ακόμα και σε μαθήματα που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου της εν λόγω ειδικότητας.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Κατόπιν διαμαρτυριών που έχουμε δεχτεί από συναδέλφους σχετικά με τις αναθέσεις μαθημάτων σε Δ.ΙΕΚ που αποκλείουν την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού ακόμα και σε μαθήματα που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου της εν λόγω ειδικότητας, η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αποφάσισε  να σας αποστείλει την παρούσα επιστολή.

Όπως αναφέραμε, κατά τη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτών για τα Δημόσια ΙΕΚ, μαθήματα που αφορούν στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού (π.χ. , Δομικό – Κατασκευαστικό Σχέδιο, Τεχνολογία Υλικών, Μέθοδοι Αποτύπωσης και Σχεδίασης (Γραμμικό Σχέδιο), Οργάνωση Εργασιών Κατασκευής, Σχέδιο μέσω Η/Υ, και γενικά μαθήματα του τμήματος: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ) δεν αναθέτονται, βάση οδηγού σπουδών, στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού, με αποτέλεσμα, παρά την ενοποίηση του κλάδου Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών (ΠΕ81 ), σε πολλές περιπτώσεις πιστοποιημένοι εκπαιδευτές – Πολιτικοί Μηχανικοί με περισσότερα μόρια να μένουν εκτός των προσληφθέντων εκπαιδευτών. 

Επιπλέον δε, θα θέλαμε να σας τονίσουμε πως τα επαγγελματικά δικαιώματα και το γνωστικό αντικείμενο κάθε ειδικότητας περιγράφονται αναλυτικά στο Π.Δ 99/2018 ΦΕΚ187Α/2018 και ο οδηγός σπουδών των Δ.ΙΕΚ θα πρέπει να ακολουθεί και να συμμορφώνεται με το περιεχόμενο του εν λόγω Π.Δ. 

Παρακαλούμε πολύ για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποκατασταθεί η προφανής αδικία προς τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, αλλά παράλληλα να βελτιωθεί και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παραπάνω αναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να δώσετε ακόμα και στο προσεχές χρονικό διάστημα τη δυνατότητα σε συναδέλφους πολιτικούς μηχανικούς – εκπαιδευτές  που το επιθυμούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για πρόσληψη στα σχετικά μαθήματα των Δ.ΙΕΚ του φετινού σχολικού έτους.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί