Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου συμμετέχει αγωνιστικά στην παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα 4/10/19 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, διεκδικώντας μαζί με τους εκπαιδευτικούς την επίλυση όλων των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων που βρίσκουν αποδέκτες τα παιδιά μας μέσα στα σχολεία.

Στο ίδιο έργο θεατές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής, έχουμε χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις για σχολεία χωρίς κενά, με ασφαλή κτίρια, σύγχρονα, χωρίς ελλείψεις. Η πραγματικότητα αποκαλύπτει περίτρανα πως η εκπαίδευση για όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις ήταν και είναι εμπόρευμα ακριβό για τους γονείς, φτηνό για το κράτος, ανταγωνιστικό για τους μαθητές.

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  • 15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α’ και β’ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.
  • Ολοήμερα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων.
  • Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ.
  • Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών – φοιτητών με τα ΜΜΜ.
  • Δωρεάν ιατρικοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης και χρηματοδότηση του κράτους να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές και να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση, γιατί ο αγώνας για το σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο περνάει μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας, τις σύγχρονες μορφωτικές τους ανάγκες, το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί