Αντιπολεμική – αντιρατσιστική κινητοποίηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Λιοντάρια

Σε αντιπολεμική – αντιρατσιστική κινητοποίηση αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στα Λιοντάρια, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την υπογραφή της νέας συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις.

Η ανακοίνωση

Έξω οι βάσεις του θανάτου – ανεπιθύμητος ο Πομπέο

Όχι άλλοι νεκροί στις Μόριες

 ΟΛΟΙ/ΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Ο υπουργός «Άμυνας» των ΗΠΑ Μάικ  Πομπέο θα είναι στην Αθήνα για να παρευρεθεί στην υπογραφή της νέας συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις, που συμφώνησε η κυβέρνηση της ΝΔ και η οποία προβλέπει επ’ αόριστο παραμονή τους και επέκτασή τους σε όλη την Ελλάδα: Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Στεφανοβίκειο Μαγνησίας προστίθενται άμεσα στην τεράστια βάση της Σούδας και έρχεται και συνέχεια. Επίσης, τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη θα γίνει ο δεύτερος διάλογος για τη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ, που εγκαινιάστηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η ελληνική αστική τάξη και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οικοδομούν την επικίνδυνη συμμαχία με τις ΗΠΑ και τον επιθετικό άξονα με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, θέλοντας να αναβαθμίσουν τη θέση τους μέσω των ΑΟΖ και των εξορύξεων και σε συμμαχία με τις αρπακτικές πολυεθνικές της ενέργειας και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και μπλοκ (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ).

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όλους τους λαούς της περιοχής θα σημάνει απειλή πολέμου, υπερεκμετάλλευση, περιβαλλοντική καταστροφή και νέα κύματα προσφύγων . 

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την εξυπηρέτηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, από τις εξορύξεις και τον άδικο κι επικίνδυνο  ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας.                                                                                                                     

Είναι  απαραίτητη η μαζική συμμετοχή όλων όσων θέλουν να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο και την εξυπηρέτηση των πιο επικίνδυνων σχεδίων. Όσων αγανακτούν και θέλουν να αντισταθούν στη ρατσιστική αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη  (σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, που τηρούσε απαρέγκλιτα και η προηγούμενη κυβέρνηση),που θέλει να υψώσει τα θανάσιμα τείχη της Ευρώπης – φρούριο και να γεμίσει  «Μόριες»  και στρατόπεδα συγκέντρωσης όλη την Ελλάδα.

Όχι άλλοι νεκροί στις Μόριες !

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και της ΕΕ είναι ένοχη για τη φωτιά στη Μόρια με μία γυναίκα νεκρή και το μωρό της σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτή η ρατσιστική πολιτική, που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έχει μετατρέψει σε κολαστήριο τη ζωή χιλιάδων προσφύγων, με τα κλειστά σύνορα, τη FRONTEX, τους πνιγμούς στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, τον εγκλωβισμό στα νησιά και τα δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, ο Χρυσοχοϊδης στέλνει τα ΜΑΤ για να διώχνουν οικογένειες προσφύγων από τις καταλήψεις στέγης στα Εξάρχεια και να καταστείλουν τους πρόσφυγες που διαμαρτύρονται.

Η κυβέρνηση, οι Δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο, τροφοδοτώντας ανοικτά την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μπορεί να τους σταματήσει και χρειάζεται τη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων μας.

Όχι άλλες Μόριες, να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και στην ενδοχώρα. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις και όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Ανοιχτά σύνορα. Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ με Τουρκία και Λιβύη που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο χιλιάδων αθώων προσφύγων. Να σταματήσουν οι πόλεμοι που αποτελούν την πηγή των προσφυγικών ροών.

Σήμερα απαιτείται να αναπτυχθεί η πάλη εργαζομένων, νεολαίας και προσφύγων/μεταναστών για:                                                                                                               

-Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες του πολέμου, της οικονομικής καταστροφής και των αντιδραστικών καθεστώτων.                                 

-Να κλείσουν η Μόρια και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα.                                                 

-Διαμονή των προσφύγων στις πόλεις, σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, με όλα τα δικαιώματα σε εργασία, μόρφωση, υγεία κλπ

-Να πέσουν τα τείχη της ΕΕ, να καταργηθούν οι συμφωνίες «Δουβλίνο» για το προσφυγικό. Οι πρόσφυγες να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

-Στοπ στην αστυνομική καταστολή κατά προσφύγων και μεταναστών, όχι στις επιχειρήσεις αποτροπής σε θάλασσα και στεριά που θα προκαλέσουν πλήθος νεκρών. Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τις δομές αλληλεγγύης.

-Τερματισμό των πολέμων για τα κέρδη του κεφαλαίου, που καταλήγουν σε θάνατο, ξεριζωμό και φτώχεια για τους λαούς                                                                                                               

-Έξω οι βάσεις του θανάτου – όχι στη νέα συμφωνία για την μόνιμη παραμονή και την επέκτασή τους.                                                                                                                          

-Έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ευρωστρατό.

-Καμιά στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, τους φονιάδες των λαών. Κάτω ο επιθετικός άξονας Ελλάδας, Ισραήλ, Αιγύπτου, Κύπρου.

-Όχι στα τυχοδιωκτικά και φιλοπόλεμα σχέδια της ελληνικής ολιγαρχίας για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις

-Οι λαοί να βάλουν τέλος στον άδικο και επικίνδυνο ανταγωνισμό Ελλάδας και Τουρκίας.

-Να ακυρωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα, λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες όχι για μίζες και εξοπλισμούς.

-Ανατροπή της επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής , με την οποία συναινούν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις

ΟΛΟΙ/ΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί