Στον δήμαρχο Ηρακλείου φορείς του τουρισμού για την χρεοκοπία Thomas Cook

Τους τρόπους με τους οποίους  ο Δήμος Ηρακλείου μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της  χρεοκοπίας της «Thomas Cook» στον τοπικό τουρισμό, συζήτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.    

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, οι τρεις πρόεδροι αφού ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον τουρισμό της Κρήτης η κατάρρευση του γνωστού ταξιδιωτικού οργανισμού, ζήτησαν την μείωση ή και την απαλλαγή για κάποιο διάστημα των πληγεισών επιχειρήσεων,  από τα δημοτικά τέλη.   

Ο Δήμαρχος απ’ την πλευρά του, τους ζήτησε να του προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος και στη συνέχεια να ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει επί του θέματος. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε αναμφίβολα μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίσταση και οφείλουμε όλοι οι φορείς να συνεργαστούμε ώστε  αυτή να ξεπεραστεί με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους χιλιάδες εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας.  

Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να συμβάλλουμε ουσιαστικά προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί