Κρήτη: Αποχαιρετούν την αγαπημένη τους δασκάλα

«Αυτή ήταν η δική μας Τασία»

Την “δική τους Τασία” περιγράφουν οι δάσκαλοι την άτυχη γυναίκα που έδωσε τέλος στη ζωή της πριν από λίγες ημέρες στην Κίσσαμο μέσω ανακοίνωσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί δεν παραλείπουν να εξαπολύσουν επίθεση σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς όπως σημειώνουν «επιδίδονται σε ένα αέναο κυνήγι μαγισσών… και δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να ψάξουν και να ερευνήσουν τα γεγονότα εις βάθος αλλά δόθηκαν τάχιστα στον αγώνα για την πρωτιά στην είδηση έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην κατακραυγή από την τοπική κοινωνία»

Η ανακοίνωση που δημοσιεύει το zarpanews.gr:

Θέμα: Η δική μας Τ. Η δική μας αλήθεια

Το μαντάτο ότι η ξεχωριστή και αγαπημένη μας συναδέλφισσα, η Τ. μας, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι μας γέμισε απέραντη θλίψη και πόνο.

Για όλους εμάς που τη γνωρίσαμε μέσα στους χώρους εργασίας, η Τ. ήταν μία ξεχωριστή συνάδελφος σε όλη την πορεία της, μέσα και έξω από την σχολική τάξη.

Παρά τις σκληρές συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάστηκε να αγωνίζεται και να κοπιάζει, η Τ. δεν έπαψε ποτέ να διακρίνεται από ορισμένα χαρακτηριστικά που την ακολούθησαν σε όλη της τη ζωή. Μετέδιδε το χαμόγελο, τη χαρά, την αγάπη και την πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Ήταν παρούσα στους αγώνες και από το δικό της μετερίζι συμμετείχε στην πάλη για ένα καλύτερο σχολείο, για μια καλύτερη κοινωνία. Παρά τις προσωπικές της δυσκολίες, δεν αμελούσε να βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο, φίλο, συνάνθρωπό της, όταν παρίστατο ανάγκη. Γιατί πάνω από όλα η Τ. ήταν ένας άνθρωπος υπεύθυνος που μπορούσες να βασιστείς πάνω της και να σε στηρίξει.

Στο σχολείο η υπηρεσιακή της εξέλιξη ήταν άριστη, αφού τη διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα. Το κυριότερο όμως είναι ότι κατάφερε το ακατόρθωτο: η Τ. στα σχολεία είχε μόνο φίλους! Αλήθεια, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που δε δημιούργησε ποτέ αντιπαλότητα και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί της την αγαπούσαν, έτρεφαν απεριόριστη εκτίμηση προς το πρόσωπό της και της είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη. Οι συνάδελφοι θα τη θυμούνται και θα μείνει για πάντα ζωντανή στις καρδιές μας.

Οι καιροί όμως αλλάζουν, η κοινωνία μας βυθίζεται όλο και περισσότερο στο βάλτο των άσχημων ειδήσεων με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση της λαιμαργίας των αναγνωστών. Λιγοστοί προβάλουν θετικές δράσεις – ειδήσεις ενώ τόσα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και οι τοπικοί <<ενημερωτικοί>> ιστοτόποι επιδίδονται σε ένα αέναο κυνήγι μαγισσών. Σε ένα τέτοιο κυνήγι συνεπλάκη και η αγαπημένης μας συναδέλφισσα. Η σκληρή προβολή και η βαριά κριτική από ανθρώπους που δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να ψάξουν και να ερευνήσουν τα γεγονότα εις βάθος αλλά δόθηκαν τάχιστα στον αγώνα για την πρωτιά στην είδηση έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην κατακραυγή από την τοπική κοινωνία.

Σε αυτές τις λογικές και επιδιώξεις καλούμε να γυρίσετε την πλάτη. Καμιά ανοχή στην τρομοκρατία που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι διαχειριστές κάθε μορφής, έντυπης ή ηλεκτρονικής, ενημέρωσης. Όλοι μαζί δίνουμε καθημερινά τη δική μας μάχη και συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της δομής του κοινωνικού ιστού της επόμενης ημέρας.

Η Τ. μας έδωσε μία τεράστια μάχη για να μείνει κοντά μας και στο παιδί της, που αγαπούσε τόσο πολύ. Έδινε τη μάχη της ακόμα κι όταν ένιωθε ότι δεν είχε κάπου να πιαστεί, να στηριχτεί. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ως το τέλος!

Για όλους εμάς που τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε νιώθουμε υπερήφανοι για τον ξεχωριστό άνθρωπο, τη σπουδαία ΔΑΣΚΑΛΑ που αποχαιρετούμε σήμερα.

Τ.θα σε θυμόμαστε όλοι για πάντα.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί