Έφη Αχτσιόγλου: Δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

«Η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης επιχειρούν για μία ακόμη φορά να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις και να καλλιεργήσουν φόβο στους συνταξιούχους, σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει «για την αποκατάσταση της αλήθειας»:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

– Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε οριστικά και αμετάκλητα ήδη από το 2018 τη μείωση της προσωπικής διαφοράς και τις σχετικές περικοπές στις συντάξεις που απαιτούσε το ΔΝΤ.

– Κατ’ εφαρμογή του νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, καμία περικοπή δεν έγινε ούτε και προβλέπεται να γίνει και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν το ποσό που ελάμβαναν.

– Ο επανυπολογισμός λειτούργησε μόνο ευεργετικά, καθώς από 1/1/2019 πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν αυξήσεις που θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας.

«Ενδεχομένως η ΝΔ να μη συμβιβάστηκε ποτέ με τα παραπάνω γεγονότα ή να έχει άλλες προθέσεις. Όπως και να χει, οφείλει να σταματήσει να προσβάλλει την κοινή λογική και τους ίδιους τους συνταξιούχους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι από προχθές έχει ξεκινήσει η ανάρτηση των ενημερωτικών σημειωμάτων του μηνός Ιανουάριου 2019 για 1.709.707 οριστικές κύριες συντάξεις στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Απ’ την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κάνει λόγο για «πολύμηνη εκκρεμότητα», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση «αδιαφορούσε προκλητικά» στις εκκλήσεις για ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί