Δήμοι (και της Κρήτης) εισπράττουν παράνομα αναδρομικά τέλη αυθαιρέτων!- Η απόφαση που αγνοούν (έγγραφα)

Παράνομα οι δήμοι κατακρατούν αναδρομικά τέλη και ΤΑΠ από τα ακίνητα που που μπήκαν στο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Αυτό αναφέρει σε επιστολή του στο Candiadoc πολίτης, που παρουσιάζει απόδαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, από τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με την οποία δεν καταλογίζονται αναδρομικά τέλη και ΤΑΠ στα ακίνητα εκείνα που εντάχθησαν στους νόμους για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.Ούτε είναι υποχρεωτική η δήλωση για την αλλαγή των τετραγωνικών μέτρων.

Το Candiadoc αναζήτησε την απόφαση- γνωμοδότηση του ΝΣ του Κράτους, που μάλιστα εκδόθηκε μετά από ερώτημα της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών. Και όντως τα συγκεκριμένα αυθαίρετα, εφόσον δεν πλήρωναν και πριν τη νομοθεσία τέλη, εξαιρούνται από την αναδρομική καταβολή.

Δείτε το πρακτικό της συνεδρίασης και της απόφασης από τη σελίδα taxheaven.gr και στο τέλος του κειμένου μας τις σχετικές εικόνες από τις ερωτήσεις του υπουργείου και τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

Παρ’ όλα αυτά οι δήμοι αγνοούν τη σχετική απόφαση και συνεχίζουν να εισπράττουν αναδρομικά από χιλιάδες ιδιοκτήτες!

Διαβάστε την επιστολή:

Αγαπητό candiadoc,

Είμαι κάτοικος Γουβών Δήμου Χερσονήσου. Πρόσφατα εντάχθηκα στο νόμο 4495 του 2017 για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.Το ακίνητό μου είναι ηλεκτροδοτούμενο από το 2001 με τις τότε νομαρχιακές αποφάσεις.

Ο δήμος Χερσονήσου με μια αναπροσαρμογή των τ.μ. και αναδρομικών χρεώσεων από 8-8-2013, μου κοινοποίησε ότι οφείλω στο Δήμο ένα ποσό της τάξεως των 870 ευρώ, πράγμα που θεώρησα υπερβολικό. Ανατρέχοντας στο Διαδίκτυο για ενημέρωση κατέληξα στην 237/2018 γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του Κράτους (συνεδρίαση της 19-12-2018, τμήμα Ε) που ρητά αναφέρει ότι δεν χρεώνονται αναδρομικά τέλη και ΤΑΠ στα ακίνητα εκείνα που εντάχθησαν στους νόμους για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.Ούτε είναι υποχρεωτική η δήλωση για την αλλαγή των τετραγωνικών μέτρων. Όταν δε επανήλθα με την απόφαση ανά χείρας, αντί να τη δουν όπως όφειλαν (νόμος του κράτους) με απέπεμψαν εκ νέου.

Σας παρακαλώ εξετάστε και σεις το θέμα καθώς ειναι άδικο να χρεώνονται συμπολίτες μας με αναδρομικά ποσά που δεν υφίστανται πλέον. Πολλοί Δήμοι τα χρεώνουν και τα εισπράττουν πιθανώς λόγω άγνοιας (πρόσφατη απόφαση) πράγμα που σημαίνει ότι με την σωστή ενημέρωση θα πρέπει να επιστραφούν στους συμπολίτες μας.

Προσβλέπω στη βοήθειά σας για σωστή ενημέρωση όλων.

Γ.Σ.

(τα στοιχεία μου γνωστά στο Candiadoc)

Δείτε και τις εικόνες από το πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί