Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου για την χθεσινή σύσκεψη των σωματείων στο ΕΚΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, σχετικά με την χθεσινή σύσκεψη των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Βρισκόμαστε μία μέρα πριν την πανελλαδική πανεργατική απεργία. Δεκάδες συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στην απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης που πάει να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, την συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.
Η απεργία έρχεται ως κλιμάκωση της προηγούμενης επιτυχημένης απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου, μιας απεργίας που πολεμήθηκε και υπονομεύτηκε με λύσσα από την Κυβέρνηση της ΝΔ, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που κάνει ότι περνάει από το χέρι του όλο αυτό το διάστημα για να μη κινείται φύλλο στους χώρους δουλειάς.
Αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά και για την αυριανή απεργία αφού η πλειοψηφία του ΕΚΗ δεν έχει κάνει τίποτα για την επιτυχία της. Η δουλεία που έχουν κάνει για την απεργία εξαντλείται στον τηλεοπτικό χρόνο που τους δόθηκε αφού στην πράξη δεν έχουν πάει σε ένα χώρο δουλειάς, ενώ σωματεία στα οποία πλειοψηφούν οι δυνάμεις αυτές δεν έχουν καν ενημερώσει για την απεργία. Ήδη πολλοί εκλεγμένοι συνδικαλιστές τους έχουν δηλώσει ότι δε θα απεργήσουν για να … μη χάσουν το μεροκάματο. Να τους χαίρονται!
Για τα μάτια του κόσμου το ΕΚΗ συγκάλεσε χθες σύσκεψη των διοικήσεων των σωματείων. Και εκεί φάνηκε η γύμνια τους! Παρά την φιλότιμη προσπάθεια τους μαζέψουν κόσμο, τελικά κατάφεραν να φέρουν μία χούφτα συνδικαλιστών της πλειοψηφίας. Για άλλη μία φορά φαίνεται ότι ούτε τους εαυτούς τους δεν πείθουν. Είναι τέτοια η απαξίωση που έχουν οδηγήσει το ΕΚΗ.
Εκεί όμως που φάνηκε η λαθροχειρία τους ήταν στην ανακοίνωση που έβγαλε η πλειοψηφία του ΕΚΗ που εμφάνιζε σωματεία και φορείς που καλούσαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΗ.
Κανένα σωματείο, αν όχι ελάχιστα, δεν συνεδρίασε το διοικητικό του συμβούλιο για να πάρει απόφαση, ενώ σε άλλα σωματεία ρωτήθηκαν οι πρόεδροι τηλεφωνικά αν απεργούν και βρέθηκαν … να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΗ! Άλλο παράδειγμα αποτελεί το ΝΤ τμήμα της ΑΔΕΔΥ το οποίο βρίσκεται εκτός θητείας και δε λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια αλλά βρίσκεται στο απεργιακό κάλεσμα του ΕΚΗ!
Αντίθετα στη χθεσινή σύσκεψη, μαζική ήταν η παρουσία των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Αρκετοί συνδικαλιστές πήραν το λόγο όπου αναδείξαν το πραγματικό ταξικό περιεχόμενο της απεργίας, έφεραν πείρα από την οργάνωση της απεργίας, μίλησαν για την ανάγκη τα σωματεία να πάρουν πάνω τους την ευθύνη που τους αναλογεί για την οργάνωση της πάλης στο χώρο ευθύνης τους. Στηλίτευαν τη στάση της πλειοψηφίας που επιδιώκει να οικειοποιηθεί και να κάνει λαθροχειρίες με τα σωματεία και τις αποφάσεις τους, ενώ καταδίκασαν τη γραμμή υπονόμευσης των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει η πλειοψηφία στοιχιζόμενη πίσω από τα συμφέροντα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΗ, σε όλα τα σωματεία του δημόσιου τομέα και στους συνδικαλιστές τους. Πάνω μας βρίσκεται η ευθύνη οργάνωσης της απεργίας. Οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση.
Απεργούμε και συμμετέχουμε στη απεργιακή συγκέντρωση των ζωντανών αγωνιστικών σωματείων στην Πλατεία Ελευθερίας. Γυρνάμε την πλάτη στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει διαλέξει στρατόπεδο, είναι επιζήμιος για τα συμφέροντα των εργαζομένων!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί