Μαζεύουν υπογραφές για χώρους πεζών στο Ηράκλειο

Καμπάνια πολιτών του Ηρακλείου με συλλογή υπογραφών, μέσω της ιστοσελίδας avaaz.org για να γίνει ευκολότερη η ζωή των πεζών στο Ηράκλειο, όπου η ασυνειδησία των οδηγών, ιδιαίτερα απέναντι στους πεζούς, είναι πλεόν ένα καθημερινό φαινόμενο. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η καμπάνια:

Ηράκλειο! Η πόλη που το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι το κυκλοφοριακό – όχι των αυτοκινήτων, αλλά των ανθρώπων. Γιατί άνθρωποι στο Ηράκλειο δεν μπορούν να περάσουν από πουθενά!

Δε μιλάμε μόνο για ΑμεΑ, ηλικιωμένους ή μανούλες με παιδικά καρότσια! Μιλάμε για ΟΛΟΥΣ: αρτιμελείς, υγιείς και νέους! Στο Ηράκλειο μπορούν να κυκλοφορήσουν ακροβάτες και ίσως όσοι γνωρίζουν παρκούρ!

Πρέπει πραγματικά να έχεις γνώσεις και ικανότητες ακροβάτη για να διασχίσεις ένα πεζοδρόμιο ή μια διάβαση! Αυτοκίνητα εδώ, αυτοκίνητα εκεί, αυτοκίνητα πιο κάτω! Το βασίλειο των αυτοκινήτων και η κόλαση των ανθρώπων την ίδια στιγμή στην ίδια πόλη.

Οι φωνές που ζητάνε την καθημερινή παρουσία και ουσιαστική ενεργοποίηση του γερανού ως μέσο κατά του παράνομου παρκαρίσματος αυτοκίνητων συνεχώς αυξάνουν. Και στις φωνές των Ηρακλειωτών προστίθενται και οι φωνές των επισκεπτών της πόλης

Με την υπογραφή μας επιβεβαιώνουμε αυτή μας την επιθυμία. Απαιτούμε:
• Απομάκρυνση των οχημάτων από τους χώρους των πεζών.
• Ελεύθερα και προσπελάσιμα πεζοδρόμια για όλους
• Διαβάσεις σε κάθε διασταύρωση με εμφανείς διαγραμμίσεις
• Τήρηση και επιβολή του ΚΟΚ
• Μείωση των ορίων ταχύτητας στους δρόμους με παθητικά και ενεργητικά μέσα (μειωτήρες ταχύτητας, κάμερες, περιπολίες κτλ)

Όποιος θέλει να υπογράψει, μπορεί να το κάνει εδώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί