Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκαν οι καταδικασθέντες της επίθεσης στο στέκι «Αντίπνοια»

Ο Β. Σιατούνης και ο Αθ. Στράτος απολογήθηκαν σήμερα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Και οι δύο έχουν καταδικαστεί για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30/6/2008 και έχουν αποφυλακιστεί αφού εξέτισαν ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών.

Την επίθεση την αρνήθηκαν και οι δύο και επιχείρησαν να παρουσιάσουν ότι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο αλλά στο σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης έχει αποτυπωθεί ο οργανωμένος χαρακτήρας της επίθεσης (Οργανωμένη από τη Χ.Α. η επίθεση στο «Αντίπνοια», 21.07.2016).

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι γνώριζαν τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη και Ι. Λαγό, όταν οι τελευταίοι βρέθηκαν στην Ευελπίδων την ώρα που εκδικαζόταν η υπόθεσή τους.

«Πρώτη φορά τούς γνώρισα στη φυλακή, ήμασταν λίγο καιρό μαζί», ισχυρίστηκαν και οι δύο.

Επιχείρησαν, τέλος, να επιρρίψουν ευθύνες στους αξιωματικούς για όσα οι ίδιοι έχουν υποστηρίξει σε καταθέσεις τους λέγοντας «μας είχαν φοβίσει ότι θα μπούμε φυλακή και μας είπαν να υπογράψουμε ένα καλό χαρτί».

«Μα αυτό το χαρτί το υπογράψατε χωρίς να το διαβάσετε;» ήταν η αντίδραση της έδρας, αλλά οι κατηγορούμενοι επέμεναν ότι όσα έχουν αναγραφεί στις καταθέσεις τους ήταν σωστά εκτός από το ότι οι ίδιοι υπήρξαν μέλη ή φίλοι της Χ.Α., το οποίο το «χρέωναν» στους αξιωματικούς.

Εφημερίδα των Συντακτών

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί