Καλώδιο Κρήτη – Αττική: Παράταση στην παράταση από την κυβέρνηση, ενώ η “εκλεκτή” της εταιρεία πιέζει δικαστικά

Νέα παράταση, πιθανότατα για ένα ακόμα μήνα, θα δοθεί στο δεύτερο διαγωνισμό της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, ο οποίος αφορά στη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού GIS, κι ενώ η εταιρεία EuroAsia, που διεκδικούσε το έργο και φαίνεται ότι πλέον είναι εκτός, προσπαθεί να το μπλοκάρει ή να το καθυστερήσει με συνεχείς δικαστικές προσφυγές.

Η νέα παράταση που είχε δοθεί έληγε αύριο, κι ενώ η αρχική είχε λήξει στις 30 Αυγούστου.

Δείτε: Νέο δικαστικό «όχι» στην EuroAsia για το καλώδιο της Κρήτης, αλλά η ΝΔ εμμένει στην εταιρεία που υπονομεύει το έργο!

 Η προσφυγή της EuroAsia (εκλεκτής της ΝΔ) στο ΣτΕ για το καλώδιο της Κρήτης- Τί θα πράξει η κυβέρνηση;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το energypress, οι ενδιαφερόμενες μεγάλες εταιρείες που προετοιμάζονται να καταθέσουν προσφορές στο διαγωνισμό ζήτησαν εκ νέου παράταση, η οποία και θα δοθεί. Είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται. Αρχικά η προθεσμία έληγε στις 30 Αυγούστου, μετατέθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου και τώρα πιθανότατα θα μετατεθεί για τις 30 Οκτωβρίου.

Το «σήμα» πάντως που έχει δοθεί από την «Αριάδνη» στους μνηστήρες, είναι ότι αυτή θα είναι η τελευταία παράταση, καθώς οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα θέσει σε κίνδυνο την έγκαιρη ολοκλήρωση της διασύνδεσης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πάντως κυβερνητικές πηγές προσπαθώντας να διαχωρίζουν την υπόθεση από την EuroAsia, υποστηρίζουν ότι η νέα παράταση δεν σχετίζεται ούτε με την εκδίκαση της αίτησης αναστολής των αποφάσεων της ΡΑΕ που έχει καταθέσει η Κυπριακή εταιρεία EuroAsia, ούτε με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, παρότι πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου, δεν έχει δώσει οριστική απάντηση στην Κομισιόν σχετικά με το αν στηρίζει το έργο Αττική – Κρήτη ως μέρος του συνολικότερου PCI ή αν θα το προχωρήσει ως εθνικό έργο.

Αλλά ότι κάποιες τουλάχιστον από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό επιβεβαιώνουν ότι οι ίδιες έχουν ζητήσει παράταση.

Όσον αφορά τον πρώτο διαγωνισμό που αφορούσε τα καλωδιακά τμήματα του έργου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών (εντός του Σεπτεμβρίου είχε πει ο κ. Μανουσάκης στη ΔΕΘ) θα ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για να ακολουθήσει στη συνέχεια η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί