Παραιτήθηκε o απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία

Ο ειδικός επιτετραμμένος του Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, Κερτ Βόλκερ, παραιτήθηκε χθες, αφού κατονομάστηκε στην καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος αναφορικά με το τηλεφώνημα της 25ης Ιουλίου ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το CNN. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του καταμηνυτή, που φέρεται να εργάζεται σε αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, ο Βόλκερ μίλησε με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι, σχετικά με τον «περιορισμό της ζημιάς» εξαιτίας της προσπάθειας του Αμερικανού προέδρου να πιέσει τον ουκρανό ομόλογό του να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν, πολιτικό αντίπαλο του Ρεπουμπλικανού.

Τώρα ο Βόλκερ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στις ερωτήσεις που θα τεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας από το αμερικανικό Κογκρέσο σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ με το ερώτημα της καθαίρεσης του.

Τη χθεσινή εξέλιξη αποκάλυψε πρώτη η State Press, εφημερίδα εκδιδόμενη από φοιτητές του πανεπιστημίου της Πολιτείας της Αριζόνας, που συνεργάζεται και υποστηρίζει κέντρο μελετών του οποίου ο μέχρι χθες ειδικός επιτετραμμένος του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία είναι εκτελεστικός διευθυντής.

Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση μετά την αποκάλυψη του Τραμπ-gate από το οποίο προκύπτει το ερώτημα εάν ο Τραμπ έκανε κατάχρηση της εξουσίας που απορρέει από το αξίωμά του, ασκώντας πίεση στην Ουκρανία προκειμένου να του προσκομίσει επιβαρυντικά στοιχεία για τον Μπάιντεν.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί