ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Νέα απεργία στις 2 Οκτωβρίου και σφοδρή καταγγελία σε βάρος του ΕΚΗ

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου καλεί το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, ενώ παράλληλα καταγγέλλει την ηγεσία του ΕΚΗ για “μαύρο μέτωπο”, απεργοσπαστικές παρεμβάσεις και ρόλο “κολαούζου της ΓΣΕΕ”.

Δείτε την ανακίνωση για το ΕΚΗ και τη δεύτερη ανακοίνωση για συμμετοχή στην απεργία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 6ΜΜ ΣΤΟ ΕΚΗ

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οι αντιδραστικές διατάξεις της κυβέρνησης είναι τμήμα των συνολικότερων αντιλαϊκών νόμων που φέρνει άμεσα η ΝΔ, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την κατάργηση του ΟΜΕΔ, την υπονόμευση των κλαδικών ΣΣΕ, τις ειδικές οικονομικές ζώνες που θα είναι σύγχρονα εργατικά κάτεργα αφού δε θα ισχύει καμία νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση  να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Σε αυτό το μαύρο μέτωπο, βασικό ρόλο έχει παίξει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει παίξει τα ρέστα του. Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και οι ντόπιοι κολαούζοι του στο ΕΚΗ κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την υπονόμευση των αγώνων.

Προσπάθησαν να μην πραγματοποιηθεί η απεργία στις 24/9, ανεπιτυχώς αφού οι εργαζόμενοι μαζικά συμμετείχαν στην απεργία, άλλαξαν ημερομηνία για τις 25/9 και μετά την πήγαν στις 2/10, τώρα δεν κάνουν το παραμικρό για την επιτυχία της. Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες γιατί είναι άνθρωποι της εργοδοσίας. Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να στήσουν ραδιο – δικαστήριο για την ανάρτηση πανό του ΠΑΜΕ στο Κούλε για την προπαγάνδιση της απεργίας. Βρίσκονται σε παραλήρημα γιατί οι εργαζόμενοι τους γυρνάνε την πλάτη!

Απευθυνόμαστε στους συνδικαλιστές όλων των σωματείων της δύναμης του ΕΚΗ. Πάνω μας βρίσκεται η ευθύνη οργάνωσης της απεργίας.Οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση. Γυρίζουμε την πλάτη στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει διαλέξει στρατόπεδο.

Μπροστά στη σύσκεψη των διοικήσεων των σωματείων, που συγκαλεί το ΕΚΗ για την τιμή των όπλων, καλούμε σε μαζική παρέμβαση συνδικαλιστών, σωματείων και εργαζομένων τη Δευτέρα στις 6μμ στο ΕΚΗ για να μπει το πραγματικό περιεχόμενο της απεργίας, για να αναδειχτεί ο επιζήμιος, διαλυτικός ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η δεύτερη ανακοίνωση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους “επενδυτές” με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση   να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ’ νέου την ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκταση τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.
  • Την ενίσχυση  ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
  • Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
  • ü  Την θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου” και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  • Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ 
  • Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας  δικαιώματα. Δηλαδή ο  Γ. Βρούτσης ο γνωστός υπουργός Εργασίας με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.
  • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες” που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Οι αντιδραστικές διατάξεις της κυβέρνησης είναι τμήμα των συνολικότερων αντιλαϊκών νόμων που φέρνει άμεσα η ΝΔ, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την κατάργηση του ΟΜΕΔ, την υπονόμευση των κλαδικών ΣΣΕ, τις ειδικές οικονομικές ζώνες που θα είναι σύγχρονα εργατικά κάτεργα αφού δε θα ισχύει καμία νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΕΥΑΘ & ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ). Γι’ αυτό θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στη συνάντηση που έγινε στη ΔΕΘ, κυβέρνηση – εργοδοτικοί φορείς – εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ συμφώνησαν να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα συνδικάτα καθηλωμένα μπροστά στο νέο αντιλαϊκό τσουνάμι της κυβέρνησης, να περάσουν και οι αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με αντάλλαγμα να κρατήσουν τις θέσεις τους στη ΓΣΕΕ και τα προνόμια που έχει αυτή η «εργατική» αριστοκρατία ακόμα και με τα ΜΑΤ.

Όμως η επιτυχία της απεργίας στο Ηράκλειο και σε όλη την Ελλάδα αποτελεί και απάντηση στην πανελλαδική προσπάθεια μία δράκας ξετσίπωτων συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ φερέφωνων της Κυβέρνησης, που έκαναν ότι μπορούσαν για να ανακόψουν το απεργιακό μέτωπο μπερδεύοντας τους εργαζόμενους με άλλες ημερομηνίες. Μαζί με τους ντόπιους καλαούζους τους στην πλειοψηφία του ΕΚΗ έχυσαν χολή προς το ΠΑΜΕ και τα σωματεία, τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις τους για την προπαγάνδιση της απεργίας.

Είναι οι πιο συνειδητοί απεργοσπάστες αφού και σε σωματεία που πλειοψηφούν των οποίων η Ομοσπονδίες έχουν πάρει απόφαση για απεργία δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την απεργία.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ – ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Άδικα όμως πήγε ο κόπος τους. Δεν τους πέρασε το σχέδιο σιγής νεκροταφείου που είχαν καταστρώσει από κοινού το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – εργοδοσίας – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση της απεργίας στις 2 Οκτώβρη. Απευθυνόμαστε σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να αποφασίσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης, να ενημερώσει τους εργαζόμενους, να προχωρήσει σε συνελεύσεις, να προετοιμάσει τις κινητοποιήσεις. Καμιά ώρα χαμένη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί