Από νταλίκα η φωτιά στο Champion Olympic της ΑΝΕΚ- Τρεις τραυματίες μεταξύ των επιβατών (φωτο- βίντεο)

Η επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν δύο επιβάτες του Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά.

Δείτε επίσης: Φωτιά στο Olympic Champion της ANEK- Αποβιβάστηκαν οι 530 επιβάτες

Η επιχείρηση πυρόσβεσης του Olympic Champion από ψηλά (Βίντεο)

Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό, ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Στην Ηγουμενίτσα αναμένεται να φτάσει από λεπτό σε λεπτό ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαλσάμης ενώ στο συμβάν βρίσκεται και συντονίζει την κατάσβεση της φωτιάς ο αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου.

Φαίνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια νταλίκα – ψυγείο. Λίγο μετά την αναχώρησή του, πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το γκαράζ 4 του πλοίου.

Η νταλίκα – ψυγείο, είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και δόθηκε εντολή το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη προκειμένου οι 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα να αποβιβαστούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Περίπου στις εννέα το πρωί είχαν αποβιβαστεί με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, ενώ δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν την φωτιά και στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκλήθηκε. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293  οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

ship3
ship2
ship1
hg4
hg6
3l__2_

Η επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα  ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος. Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων.Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης. Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας θα διενεργηθεί προανάκριση.

Σοβαρές ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα από τη φωτιά

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.  

Ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.  

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις, η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.  

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες. ]

Με πληροφορίες από Epirustv

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί