Στη βουλή το θέμα της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Μ. Συντυχάκης: Μόνιμο προσωπικό στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Σημείωσε επίσης πως το υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ έχουν σοβαρές ευθύνες για τον τρόπο ίδρυσης μέσω ΕΣΠΑ της κλινικής, για τον τρόπο στελέχωσης που έγινε με μπλοκάκια, συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε σε αδυναμίες και ελλείψεις λόγω κακού προγραμματισμού στα νοσοκομεία της χώρας. Για τη συγκεκριμένη κλινική επικαλέστηκε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και μίλησε για την πρόσληψη έξι νοσηλευτών με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για ένα γιατρό με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Δεν δέχθηκε ότι είναι απόλυση όταν λήγει μια σύμβαση του εργαζόμενου και μετέφερε το μπαλάκι των ευθυνών στις ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά «με τα οικονομικά που έχουμε».

Η απάντηση του υπουργού δείχνει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί σχολίασε στη δευτερολογία του ο Μ. Συντυχάκης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται διότι επί ημερών ΝΔ απολύθηκαν εννέα εργαζόμενοι και θα προσληφθούν έξι.

Σημείωσε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά και πως με μόνιμο το προσωπικό να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες για σύγχρονη Παιδοψυχιατρική Κλινική.

Οι παρεμβάσεις του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί