Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Δευτέρα 30/9 ώρα 20:30

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου για κάλεσμα σε Γενική συνέλευση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση προσφέρει δώρα για το κεφάλαιο ενώ φέρνει ταυτόχρονα αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές διατάξεις, ως αναγκαίο συμπλήρωμα για να γίνουν οι «επενδύσεις». Έχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση των διατάξεων για την αιτιολόγηση της απόλυσης και της συνευθύνης εργολάβου και άμεσου εργοδότη και ήδη νομιμοποίησε τη χρήση καμερών για την παρακολούθηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων. Δρομολόγησε νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οικιακής κατανάλωσης και ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε προβλέπονται:

Ø  Άρση εμποδίων στην ασυδοσία των εταιρειών, άρση ρυθμίσεων προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου πλούτου (δικαίωμα ελέγχου νομιμότητας μίας επένδυσης σε ιδιωτικές εταιρείες, υλοποίηση 50% ενός επενδυτικού σχεδίου και εκ των υστέρων εξέταση της νομιμότητας του, ειδικές παρεκκλίσεις από τους ισχύοντες όρους κλπ)

Ø  Κατάργηση μέσω «εξαιρέσεως» των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) (υπερισχύουν τοπικές συμβάσεις και συμβάσεις ενώσεων προσώπων, μια κλαδική σύμβασηδεν θα εφαρμόζεται αν η εργοδοσία επικαλεστεί ότι η εφαρμογή της θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου,εξαιρέσεις σε επιχειρήσεις που επικαλούνται «σοβαρά οικονομικά προβλήματα», εξαιρέσεις σε επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού σκοπού κλπ, εξαιρέσεις σε επιχειρήσεις σε περιφέρειες με ποσοστό ανεργίας υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, δυνατότητα στον Υπουργό Εργασίας να εισάγει νέες εξαιρέσεις με Υ.Α., ειδικές οικονομικές ζώνες, κατάργηση στην πράξη της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία για την υπογραφή ΣΣΕ).

Ø  Περαιτέρω ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (επέκταση μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, η υπερωρίαστη μερική απασχόληση γίνεται φθηνότερη και αποκτά νομική κάλυψη, ενισχύεται η μαύρη εργασία με μείωση προστίμων).

Ø  Κρατική και εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα (Ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων και ηλεκτρονική ψηφοφορία). Το ηλεκτρονικό μητρώο είναι φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων από το κράτος που θα μπορεί να «αξιοποιηθεί» από εργοδότες προς αποφυγή ανεπιθύμητων και ανυπότακτων εργαζομένων! Θέλουν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους ψηφοφορίες μακριά από οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία, επιχειρούν να διευκολύνουν τον έλεγχό τους από την εργοδοσία, να υπονομεύσουν την συμμετοχή των εργαζομένων στις συνελεύσεις και στις διαδικασίες των σωματείων. Δίνονται επίσης υπερεξουσίες στον Υπουργό Εργασίας (ανώτατη αρχή ο Υπουργός Εργασίας, θα καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο, τα καταστατικά των Σωματείων, τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους, θα αποφασίζει για τη δημοσιότητα των στοιχείων του μητρώου σωματείων και την τήρηση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων).

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, η οποία βρίσκεται σε άμεση σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική, τους βιομήχανους και τα αφεντικά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων και αποτελεί ξεκάθαρο εχθρό τους. Κυβέρνηση – κεφάλαιο χτυπούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από την βάση των εργαζόμενων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες και να αναγεννηθεί η συλλογική πάλη. Επιδιώκουν να τσακίσουν το δικαίωμα της απεργίας παρέχοντας με τον τρόπο αυτό την δυνατότητα στην εργοδοσία να υλοποιήσει ανεμπόδιστα τους σχεδιασμούς της.

Δική μας απάντηση ο διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας μέσα από το σωματείο μας!

Ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη με τους συναδέλφους μας και κάθε εργαζόμενο!

Απαντάμε με απεργιακό αγώνα για την αποτροπή των αντεργατικών μέτρων!

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. – Μείωση ωρών εργασίας. – Καθολική ισχύ των ΣΣΕ. – Κατάργηση του ΔΠΥ και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. – Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων.
  • Παλεύουμε για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβερνήσεις – ΕΕ – εργοδοσία.

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνάδελφο: εργαζόμενο, άνεργο, υποαπασχολούμενο, «μαύρα» και ελαστικά εργαζόμενο και τον καλούμε να γίνει μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Κανένας συνάδελφος μόνος του! Σπάμε το φόβο! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε συλλογικά!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλύπτει τεχνικούς που εργάζονται κατά κύριο λόγο με σχέση εξαρτημένης εργασίας και ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (μισθωτοί, με μπλοκάκι, με προγράμματα επισφάλειας, μαύρα) καθώς και ανέργους. Οι συνάδελφοι εγγράφονται ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική βαθμίδα απ’ την οποία προέρχεται ο καθένας, ώστε να μπορούμε να προασπίζουμε τα κοινά μας συμφέροντα απέναντι στην εργοδοσία. Συγκεκριμένα εγγράφονται: Μηχανικοί (Διπλωματούχοι και Πτυχιούχοι), Πληροφορικάριοι, Προγραμματιστές, Περιβαλλοντολόγοι, Γεωπόνοι, Γεωλόγοι, Δασολόγοι, Σχεδιαστές, Εργοδηγοί, Πρακτικοί Μηχανικοί, Τεχνικοί απόφοιτοι ΤΕΛ, ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ και Εμπειροτέχνες των παραπάνω ειδικοτήτων.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου”

τηλ. επικοινωνίας: 6948078671, 6948727573

blog: http://smtiraklio.wordpress.com/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί