Ερώτηση Χ. Μαμουλάκη για την ενίσχυση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή – την οποία συνυπέγραψαν 30 ακόμη βουλευτές – με θέμα «Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας;» προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση.

Με αφορμή το γεγονός ότι κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, κάτι που δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στους σχετικούς φορείς και επιχειρήσεις, ο βουλευτής έθεσε τα εξής ερωτήματα:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στην δημοσίευση της δράσης για την επιχορήγηση υφιστάμενων φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας;

Ποιος είναι ο γενικότερος σχεδιασμός της νέας ηγεσίας του Υπουργείου        Εργασίας για την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη χώρα μας;

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας Ε.Δ. ΕΣΠΑ ΑπΚΟ προδημοσίευσε πρόσκληση για την επιχορήγηση υφιστάμενων φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.). Με τον προηγούμενο προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις ανάγκες του προγράμματος είχαν προδεσμευτεί πόροι ύψους 47.878.654 € από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχεδίαζε να ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης νέων φορέων ΚΑΛΟ, το οποίο θα έτρεχε από τις Διαχειριστικές αρχές των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 82 εκ. €.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί