Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πυγμή του «άντρακλα» Λαγού και τα στελέχη που… «δεν προέτρεπαν σε βία»

Η πρώην αρραβωνιαστικιά του Γιάννη Λαγού, Νικόλ Μπενέκη, απολογήθηκε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατά την απολογία της υποστήριξε ότι οι ομιλίες των βουλευτών «δεν προέτρεπαν σε βία», αλλά και πως όλες οι δράσεις του κόμματος αφορούσαν όλους τους ανθρώπους, και όχι μόνο τους Έλληνες.

Για τη σχέση της με τον Γιάννη Λαγό, η κατηγορούμενη ανάφερε πως απλώς εκφωνούσε τις ομιλίες που της έγραφε γιατί «ήταν εντολή του ανώτερου μου», ενώ δήλωσε ότι μόνο σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισε Χρυσή Αυγή και χαρακτήρισε τον εαυτό της επαγγελματικό μέλος, και όχι οπαδό.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι υπήρξε «μέτωπο γυναικών», λέγοντας: «Δεν υπήρξε ποτέ σαν θεσμικό όργανο, ήταν ένας όρος που είχε χρησιμοποιηθεί από τον κ. Μιχαλολιάκο για να δώσουν έμφαση ότι δεν ήταν ένα φαλλοκρατικό ανδροκρατούμενο κόμμα. Ήθελαν να δείξουν ότι υπήρχαν και γυναίκες, εγώ δεν είχα ακούσει να χρησιμοποιείται κάπου ως όργανο».

Από την πλευρά της, η έδρα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα μηνύματα που αντάλλαξε η Νικόλ Μπενέκη με τον Γιάννη Λαγό μετά την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο». Για το sms προς τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, όπου ανέφερε «μπράβο λατρεία πάντα χάνω τα καλά» κι εστάλη αμέσως μετά την επίθεση, η κατηγορούμενη υποστήριξε πως είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Λαγός πήγε με άλλα άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα «και κατάφερε να ελευθερώσει» όσους είχαν προσαχθεί.

Κατηγορούμενη: Είχε την πυγμή να τους βγάλει έξω. Θα χαιρόμουν να τον δω να εκτελεί τα χρέη βουλευτή. Αυτό εννοούσα.

Πρόεδρος: Για το «ο άντρακλας μου δέρνει», δεν θα ρωτήσω καν. Ας ρωτήσει κάποιος άλλος!

Εισαγγελέας: Τι εννοούσατε με το «ο Έλληνας και η Ελληνίδα έχουν ιδιαίτερη νοοτροπία και συχνά λέει αντίστοιχες εκφράσεις»

Κατηγορούμενη: Μεταφορικά το είπα. Φυσικά, δεν το εννοούσα όπως ακούγεται. Το είπα με αφορμή το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα, ότι έφυγε νικητής. Αλίμονο αν το έλεγα κυριολεκτικά.

Όσο για τις φωτογραφίες της ίδιας με όπλα, η κατηγορούμενη υποστήριξε πως πρόκειται για το υπηρεσιακό όπλο του αδελφού της και την καραμπίνα του, τα οποία διαθέτει νόμιμα γιατί είναι αστυνομικός. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η φωτογραφίες βγήκαν «για πλάκα».

Πρόεδρος: «Είναι λογικό; Να δώσει ένας αστυνομικός το υπηρεσιακό του όπλο στην αδελφή του;»

Κατηγορούμενη: «Όλος ο κόσμος το κάνει αυτό… Η αδελφή του είμαι. Ήταν πλάκα, έστω μία επιπολαιότητα…»

Πρόεδρος: «Αυτό για έναν αστυνομικό, δεν είναι πλάκα.»

Να σημειωθεί πως η σύζυγος του Γ. Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, δεν προσήλθε να απολογηθεί για το πλημμέλημα της ψευδορκίας. Μέσω του συνηγόρου της, υπέβαλε αυτοτελή ισχυρισμό για την εξάλειψη του αξιοποίνου λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς καταργήθηκε η επίμαχη πράξη, δηλώντας πως αν το αίτημα απορριφθεί, εκείνη θα προσέλθει να απολογηθεί.

tvxs.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί