Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης η ένταξη πυροσβεστικού εξοπλισμού

Drones, snowmobile και ανυψωτικό μηχάνημα

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης Πυροσβεστικού εξοπλισμού ύψους 1,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) το έργο «Πυροσβεστικός εξοπλισμός για την διαχείριση καταστροφών στην Περιφέρεια Κρήτης».

«Ο εξοπλισμός θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κι εμείς στηρίζουμε ως Περιφέρεια το έργο αυτό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Το έργο αφορά στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την υποβοήθηση του στο έργο αντιμετώπισης κάθε μορφής κινδύνου.

«Ο Περιφερειάρχης έχει αποδείξει εμπράκτως πως στηρίζει ως πρώτη προτεραιότητα την πολιτική προστασία», δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη Νίκος Λαγουδάκης, ευχαριστώντας για την διαρκή στήριξη στις 30 υπηρεσίες του νησιού.

Στο έργο περιλαμβάνονται οι αγορές για δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους (4X4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού, ένα ειδικό βραχιονοφόρο πυροσβεστικό όχημα ωφέλιμου ύψους 20 μ., ένα βοηθητικό διπλοκάμπινο ημιφορτηγό όχημα (4X4) τύπου pick up. Καθώς και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάθετης από/προσγείωσης (πολυκόπτερα – drones) και δύο Ειδικά διασωστικά οχήματα μετακίνησης σε χιόνι (snowmobile) (τεμ. 2).. Τέλος προβλέπεται ειδικός ατομικός εξοπλισμός ομάδων διάσωσης.

417.000 χιλ. ευρώ για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 για αγορά εξοπλισμού ύψους 417.260 ευρώ για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Καλαντζάκη. 

Συγκεκριμένα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) το έργο «Προμήθειες εξοπλισμού για τη διαχείριση καταστροφών στον Δήμο Ιεράπετρας»  που αφορά στην βελτίωση – αναβάθμιση της ετοιμότητας και ικανότητας του Δήμου Ιεράπετρας να διαχειριστεί φυσικές καταστροφές. 

Στο έργο περιλαμβάνονται οι αγορές:

-Προμήθεια εκσκαφέα-φορτωτή, 

-Προμήθεια φορτηγού αυτοκινήτου με μηχανισμό ανύψωσης τύπου γάντζου,

-Προμήθεια υδροφόρου οχήματος. 

Η παραπάνω υλικοτεχνική υποδομή θα βελτιώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Ιεράπετρας στον συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας στα διοικητικά του όρια. 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί