Ο Ερντογάν αρνήθηκε να κάτσει στο τραπέζι του Τραμπ, λόγω του ηγέτη της Αιγύπτου

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ντόναλντ Τραμπ, όχι όμως γιατί τον ενοχλούσε ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά γιατί εκεί ήταν και ο ηγέτης της Αιγύπτου, στρατηγός Αμπντελφατάχ αλ-Σίσι.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, ο Ερντογάν αναμενόταν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τραμπ μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όμως λόγω της παρουσίας του Αιγύπτιου προέδρου ο Τούρκος πρόεδρος και η τουρκική αντιπροσωπεία πήγαν μερικά τραπέζια πιο πίσω.

Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει, στο μεταξύ, τον αλ-Σίσι «αγαπημένο του δικτάτορα», ενώ ο Ερντογάν είχε απευθύνει έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Μοχάμεντ Μόρσι μέσα στο κελί του, πριν από μερικούς μήνες.

«Δεν έκαναν την παραμικρή παρέμβαση ενώ ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας υπέφερε για πάνω από 20 λεπτά. Δεν έδωσαν το λείψανό του στην οικογένειά του ούτε επέτρεψαν την ταφή του στην πατρίδα του, όπως επιθυμούσε», είπε ο Ερντογάν κατηγορώντας τον αλ- Σίσι για τον θάνατο του Μόρσι.

«Ο Σίσι είναι ένας τύραννος, όχι δημοκράτης», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι τα Ηνωμένα Έθνη που βρήκαν σωστή τη στάση της Τουρκίας στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, θα χειριστούν τον ύποπτο θάνατο του Μόρσι».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί