Μια τυπική μέρα στην Ελλάδα (όχι στη… Βόρεια Κορέα)

Σε μια χώρα, μια οικογένεια μονοπωλεί τις πιο σημαντικές θέσεις εξουσίας, κληρονομικά, στηρίζεται από το μιντιακό κατεστημένο και έχει τον απόλυτο έλεγχο στην Υπηρεσία Πληροφοριών, στα δημόσια ΜΜΕ αλλά και στα υπουργεία της κυβέρνησης, μέσω ενός συγκεντρωτικού μοντέλου εξουσίας.

Σε μια χώρα που βιώνει ένα καθεστώς μετα-δημοκρατίας, τις τελευταίες μέρες ο Πρωθυπουργός της έχει αναιρέσει όλα τα κεντρικά προεκλογικά του αφηγήματα με τον πιο επίσημο τόνο, όμως η πλειονότητα των ΜΜΕ περί άλλων τυρβάζει. Οι λογογράφοι του γράφουν με το αριστερό χέρι όταν βρίσκεται εκτός Ελλάδας και με το δεξί όταν βρίσκεται εντός συνόρων. Πρωθυπουργός εσωτερικού και εξωτερικού… Όπως και τα τηλεγραφήματα του κεντρικού πρακτορείου ειδήσεων: Άλλα για το εσωτερικό, άλλα για το εξωτερικό. Ενώ και στα ιδιωτικά ΜΜΕ οι δηλώσεις και οι ειδήσεις «κόβονται» και «ράβονται» για να καλυφθούν οι αδυναμίες, τα λάθη και οι γκάφες. 

Δεν πρόκειται για κάποια μακρινή χώρα, τη Βόρεια Κορέα για παράδειγμα που συχνά πολλοί την επικαλούνται, αλλά για την Ελλάδα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την Τρίτη ολοκλήρωσε ένα πενταπλό άξελ, από το προσφυγικό και τη Novartis μέχρι την οικονομία (ανάπτυξη 4% και πρωτογενή πλεονάσματα), την τραγωδία στο Μάτι και τη Συμφωνία των Πρεσπών, δίνοντας τον ορισμό του… πολιτικού διπολισμού, της αυτοακύρωσης δια της πολιτικής υποκρισίας και της προεκλογικής και μετεκλογικής ανακολουθίας.

Μιας ανακολουθίας που δεν καλύπτειται με αστειότητες και «κοπτοραπτικές», όπως η αφαίρεση από τα ελληνικά τηλεγραφήματα του Αθηναϊκού Πρακτορείου του ονόματος Βόρεια Μακεδονία, το οποίο αναφέρεται στην αγγλόφωνη έκθεση. Ακόμη και όταν η οικογένεια του Μπακογιάννη προσπάθησε ανεπιτυχώς να μετονομάσει σε «Παύλος Μπακογιάννης» ένα σταθμό του Μετρό, μόλις αυτό αποκαλύφθηκε προκαλώντας αντιδράσεις, στα ΜΜΕ μεταδόθηκε ότι η οικογένεια «αρνήθηκε ευγενικά». Όταν η κυβέρνηση έχτισε με τσιμεντόλιθους και τούβλα, τις πόρτες κτιρίων, ακόμη και σχολείων, οι εικόνες εξαφανίστηκαν ενώ τα δελτία λόγοκριναν μαζικά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκρύπτοντας τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook. Όταν ένας φωτορεπόρτερ θέλησε να καταγράψει τις επιχειρήσεις εναντίον προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη και φωτογραφήθηκε με χειροπέδες.

Όταν ένας τουριστικός κολοσός κατέρρευσε, η είδηση ότι η κυβέρνηση συνάντησε τα στελέχη της και υποσχέθηκε νέες επενδύσεις, εξαφανίστηκε. Ακόμη και όταν οι ξένοι επενδυτές εγκατέλειψαν το έργο του Ελληνικού, τα ΜΜΕ πανηγύριζαν γιατί έμειναν αμιγώς ελληνικά κεφάλαια (για την ακρίβεια των φορολογουμένων που θα δοθούν δανεικά μέσω των τραπεζών στον «επενδυτή») Αυτή είναι μια σύντομη ανασκόπηση μόλις των τελευταίων ημερών. Γιατί τα όσα έχουν γίνει από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ, μόλις δυόμιση μήνες, είναι πολλά… πάρα πολλά. Και μπροστά σε αυτό τον ορυμαγδό ειδήσεων τα “τρολς” της ΝΔ, με την “Ομάδα Αλήθειας” επέλεξαν ως βασικό ένα ουρανοκατέβατο θέμα με τη Μαρία Ρεπούση, ενθυμούμενοι τις απόψεις της Καθηγήτριας για τις εικόνες των αγωνιστών του ’21…. 

Στη χώρα που λέγεται Ελλάδα και μοιάζει όλο και περισσότερο με τη Βόρεια Κορέα, η κυβέρνηση και το μιντιακό της σύστημα θεωρούν ότι υπάρχει μονοκομματικό καθεστώς και απευθύνονται μόνο στο 40% των ψηφοφόρων που τους ανέδειξε . Υπάρχουν έστω λίγα ΜΜΕ που καταγράφουν την πραγματικότητα, υπάρχει ένα 60% του κόσμου που δεν ψήφισε τη ΝΔ, υπάρχει και μια αλήθεια που αργά ή γρήγορα, παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, θα φτάσει στην καθημερινότητα των πολιτών. Πλην όμως, δεν τους ενδιαφέρει γιατί επιμένουν να συντηρούν και να ικανοποιούν τις ανάγκες και τα ένστικτα μόνο των «ημέτερων»ς, έγκαθιδρύοντας ένα νέο Κράτος της Δεξιάς, που διαχωρίζει «εκλεκτούς» και «μιάσματα», ώστε να αναπαράγεται το καθεστώς των «νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας», όπως αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους. 

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί