Όταν ο δήμος Ηρακλείου προωθεί το παρεμπόριο και τις συναλλαγές χωρίς παραστατικά!

Αγαπητό Candiadoc,

Είναι μέρες τώρα που έχουν ξεκινήσει  οι καθιερωμένες από τον Δήμο Ηρακλείου με συνδιοργάνωση  την Περιφέρεια,  οι εκδηλώσεις ‘’Τέχνη καθ ΄οδόν’’. 

Ομολογουμένως οι εκδηλώσεις, έχουν δώσει ζωή στην πόλη του Ηρακλείου και όχι μόνο.

Θα ήθελα όμως να σταθούμε σε κάποιες, ας το πούμε πιο κομψά ‘’παρατυπίες’’ που γίνονται, τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες.

Νομιμοποιούν  το παράνομο εμπόριο στο σπίτι τους! Την στιγμή που έχουν γίνει εκατοντάδες συναντήσεις και συζητήσεις με τους φορείς (Περιφέρεια, Δήμο, επιμελητήριο, σύλλογο εμπόρων, ΟΕΒΕΝΗ) για την πάταξη του.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση προϊόντων, που πραγματοποιείται   στην πλατεία Ελευθερίας και τελειώνει σήμερα,  το 95% των συμμετεχόντων είναι παράνομοι . Πουλούν  χωρίς παραστατικά την πραμάτεια τους, γιατί απλά,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!

Και η ερώτηση είναι: Πώς ζητά ο δήμος νομιμότητα από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με επιβολή αυστηρών προστίμων, την στιγμή που ο ίδιος παρανομεί; 

Στην περίπτωση του ‘’Τέχνη καθ’οδόν’’ αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που ίδια τακτική ακολουθείται , πού είναι ο έλεγχος εκ μέρους του  δήμου; Πού είναι η δημοτική αστυνομία, η αστυνομία πολιτών, ποιος ελέγχει τις  συγκεκριμένες εκθέσεις, ποιος είναι υπεύθυνος για τους εκθέτες, αν είναι νόμιμες ή όχι και επιτέλους το ΣΔΟΕ πότε κάνει την δουλειά του και με ποιού …τις πλάτες ;

Γιατί οι νόμιμοι επιχειρηματίες έχουν κυρώσεις ; Πού είναι ο σύλλογος εμπόρων να μας προστατέψει;

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πριν χρόνια από την περιφέρεια, πάλι στην πλ. Ελευθερίας, στην γιορτή Τουρισμού, πάλι με τον καθένα να πουλά ό,τι ήθελε, χωρίς έλεγχο!   

Τελικά καλά τα… πανηγύρια, προβάλλουν τον τόπο μας, αλλά μήπως από τους άρχοντες της πόλης θα έπρεπε περισσότερη σοβαρότητα; Όλα για το… ποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη και όλα για… ψηφοθηρικούς  λόγους;  Όλα πρέπει να τα πληρώνουν οι νομοταγείς πολίτες ;  Μια χαρά οι κυρίες και οι  κύριοι υπεύθυνοι της πόλης μας,  μας καθοδηγούν στην παρανομία!

Με εκτίμηση

Ένας νομοταγής  πολίτης-επιχειρηματίας  που προσπαθεί να αντισταθεί στα παράνομα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί