Δίκη Χρυσής Αυγής: Ως… γραφική ύλη χρησιμοποιούσε τα φυλλάδια της οργάνωσης ο Λιακόπουλος

Με την απολογία του Διονύση Λιακόπουλου για την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε κάθειρξη 21 ετών και πέντε μηνών μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Χρήστο Στεργιόπουλο για την ανθρωποκτονία με ρατσιστικό κίνητρο του Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης και έτσι αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει ποινή έξι ετών και τεσσάρων μηνών.

Οι ερωτήσεις της έδρας εστίασαν στα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του κατά τις έρευνες της αστυνομίας μετά τη δολοφονία (μαχαίρια πεταλούδα, 121 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητο της οργάνωσης, φυσίγγια, αεροβόλο), με τον Δ. Λιακόπουλο να ισχυρίζεται ότι του αρέσει το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ για τα φυλλάδια είπε ότι ήταν ψηφοδέλτια που τα είχε από το 2012 στο σπίτι του για να το χρησιμοποιεί ως γραφική ύλη.

Ωστόσο, η έδρα επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι επρόκειτο για προεκλογικά φυλλάδια με τίτλο «Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή» και επέμενε να ρωτάει τον Δ. Λιακόπουλο για την αμετάκλητη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου που έχει αναγνωρίσει το ρατσιστικό κίνητρο του εγκλήματος.

«Η απόφαση αυτή δείχνει ότι είχατε μίσος προς αλλοδαπούς, ανθρώπους διαφορετικούς από εσάς», επαναλάμβανε η πρόεδρος του δικαστηρίου και επειδή ο κατηγορούμενος αρνούνταν το ρατσιστικό κίνητρο, η πρόεδρος επαναλάμβανε ότι πρόκειται για αμετάκλητη απόφαση.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του Δ. Λιακόπουλου στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία Φύσσα Γ. Τσακανίκα: «Τον γνώρισα τη φυλακή, μου έδωσε χαρτί ότι δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή».

Πρόεδρος: Γιατί ξέρει ο Τσακανίκας όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής; Γιατί το λέτε έτσι; Ήταν στέλεχος ο Τσακανίκας;

Λιακόπουλος: Φαντάζομαι πως ναι

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί