Άλλα λέει εντός συνόρων κι άλλα εκτός ο Μητσοτάκης: ΑΠΕ Εσωτερικού και ΑΠΕ Εξωτερικού!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν και πάλι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που φαίνεται να έχει διασπαστεί σε ΑΠΕ Εσωτερικού και ΑΠΕ Εξωτερικού, με αφορμή τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ Εσωτερικού «στο πλαίσιο των επαφών του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, και μετά τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι, και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός συνάντησε σήμερα Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ζόραν Ζάεφ». Τον Ζόραν Ζάεφ που το ΑΠΕ Εσωτερικού μας λέει ότι είναι ομόλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά δεν τολμάει ούτε καν να πληκτρολογήσει ποιας χώρας πρωθυπουργός είναι.

Χαρακτηριστικό είναι δε ότι το ΑΠΕ Εσωτερικού σε ένα τηλεγράφημα που αναφέρεται στις συζητήσεις που είχαν οι δύο ηγέτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αναφέρει ούτε μία φορά με ποια χώρα την έχει συνάψει η Ελλάδα.

Το ΑΠΕ Εξωτερικού – που το βλέπουν και οι ξένοι – μεταδίδει βέβαια κανονικά ότι ο Μητσοτάκης συνάντησε τον «North Macedonia Prime Minister», δηλαδή τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Αναφέρει μάλιστα τον όρο «North Macedonia», όχι μία αλλά τρεις φορές.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση Μητσοτάκη το ΑΠΕ – ΜΠΕ υπάγεται στον ίδιο. Φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι το ΑΠΕ κάνει ό,τι ακριβώς και αυτός σε πολιτικό επίπεδο όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Άλλα λέει εντός συνόρων κι άλλα εκτός…

tvxs.gr


Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί